REGIO – Op bezoek bij hekkensluiter DTS pakte SV Koedijk door twee late treffers en deed zo goede zaken. Alkmaarsche Boys speelde in een doelpuntrijk duel gelijk, terwijl Egmondia verloor.

Egmondia – Hercules Zaandam 2-3
In de eerste twintig minuten had Hercules Zaandam op bezoek bij Egmondia de overhand. ‘Daarna gingen wij druk zetten en werd het een gelijkwaardige wedstrijd’, aldus Daan Groot. Na een goede actie van Justin Recourt werd het 1-1. Een paar minuten later werd Groot onderuit gehaald en maakte Tim Blaauboer uit een penalty de 2-1.

Uit een buitenspelsituatie trokken de gasten de stand gelijk. De scheidsrechter keurde de treffer echter goed. Met een schot op de paal was Egmondia tien minuten voor tijd dicht bij een voorsprong, maar twee minuten later was het Hercules Zaandam dat de 2-3 maakte. Groot: ‘Het was een wedstrijd die alle kanten op kon gaan.’

DTS – SV Koedijk 0-2
Blije gezichten bij SV Koedijk. In Oudkarspel won de ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel met 0-2. Lange tijd zag het echter niet naar uit dat de gasten er met de zege vandoor zouden gaan. ‘Het was slecht voetbal en er waren weinig kansen’, aldus Rowinkel. ‘Wij zijn de gelukkige winnaar.’

Twee minuten voor tijd wist Koedijk bij DTS de score te openen. Sven Koopmans zorgde voor de openingstreffer waarmee het alsnog de zege leek te pakken. Toen Luc Wagenaar twee minuten later de score verdubbelde was de buit binnen voor Koedijk, dat daarmee zicht houdt op de ploegen boven zich.

Alkmaarsche Boys – VV Limmen 3-3
Tegen subtopper VV Limmen pakte Alkmaarsche Boys een punt. Via Mick Boon kwamen de Alkmaarders op voorsprong, maar de gasten wisten de stand gelijk te trekken. Nog voor de pauze hadden de Alkmaarders weer de leiding. Ditmaal trof Guillaume Rijssel doel.

Na de rust incasseerde de thuisploeg twee tegentreffers en moest zodoende in de achtervolging. Met succes, want Rijssel zorgde voor de 3-3 eindstand. Jimi Kooge: ‘Het was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.’