REGIO – SV Koedijk is er in de vijfde competitiewedstrijd in geslaagd om de eerste zege van het seizoen te boeken. Op bezoek bij Egmondia won het met 2-6. VV Bergen leed een nederlaag, terwijl Alkmaarsche Boys in eigen huis gelijk speelde.

Egmondia – SV Koedijk 2-6
Op bezoek bij Egmondia boekte SV Koedijk de eerste zege van het seizoen. ‘‘In de eerste twintig minuten waren wij sterker en hadden we kleine kansen. Na de eerste goal van Koedijk (Luc Wagenaar, red.) raakten wij het helemaal kwijt en kwamen hun tot 0-3.’ zei Daan Groot na afloop. De tweede en derde treffer kwamen via Nick Stuart en Kevin van Londen. Na rust kwamen de Egmonders sterk uit de kleedkamer en scoorde binnen tien minuten tweemaal. Daan Groot en Justin Recourt zorgden voor de treffers.

Vlak na de Egmondse comeback maakte Luc Wagenaar vanaf elf meter de 2-4. De gastheer probeerde de aansluitingstreffer te maken, maar het was Sven Koopmans die de wedstrijd besliste. Tien minuten voor tijd kreeg Egmondia nog wel een strafschop, maar deze werd gemist. ‘Daarna was de hoop wel verloren’, aldus Groot. In de laatste minuut maakte Koedijk via Wagenaar nog de 2-6. ‘Het was een terechte overwinning. Na afloop overheerste de blijdschap’, zei Roy Rowinkel na afloop.

VV Limmen – VV Bergen 2-0
Tegen VV Limmen leed VV Bergen de vijfde nederlaag van het seizoen. Na een kwartier spelen was het de thuisploeg dat de score wist te openen. Halverwege de tweede helft wist de gastheer de 2-0 te maken. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand. 'Het duel ging in de eerste helft gelijk op, beide ploegen kwamen niet tot echt uitgespeelde kansen', zei Lars Kraakman na afloop. 'Na rust waren wij tot slordig in balbezit en was het tempo te laag. Daarna namen we risico in aanvallend spel en kregen we de 2-0 tegen.'

Alkmaarsche Boys – FC Purmerend 1-1
Net zoals vorige week pakte Alkmaarsche Boys een punt. Waar er vorig weekend gelijk werd gespeeld tegen koploper Hercules Zaandam, deelde de Alkmaarders ditmaal de punten met FC Purmerend. ‘Het was een rommelige wedstrijd’, zei Jimi Kooge, de maker van de 1-0.

De Purmerenders slaagden er in om de stand weer gelijk te trekken. ‘1-1 is een goede weerspiegeling van de wedstrijd.’