DE RIJP SV De Rijp heeft zondag zijn eigen Wapen van Münster Warmdraaitoernooi gewonnen. Na de afgetekende 9-1 overwinning tegen SV Beemster van vrijdag werd in de afsluitende wedstrijd ook Purmersteijn Zaterdag verslagen: 6-4.

Voor de thuisploeg scoorden Nick Visser, Stijn Deitmers (2x) en Mikey Hoffs (3x). Laatstgenoemde was weer de grote uitblinker. Hoffs geldt al jaren als een van de beste spelers van De Rijp, maar hij gaf er altijd de voorkeur aan in een lager elftal met vrienden te spelen. Mede daardoor werd het derde team van De Rijp twee keer kampioen en promoveerde het tweede elftal naar de reserve Tweede Klasse. Dit seizoen wil hij zijn kunsten in het eerste elftal gaan vertonen. Uiteraard hoopt iedereen die de Walvisvaarders een warm hart toedraagt dat hij daarvoor ook bereid is de nodige trainingsarbeid te leveren.

SV Beemster wekte de woede van velen door zaterdagavond af te zeggen voor de wedstrijd van zondag tegen HSV Sport 1889. Toernooi-directeur Martin Effting moest via een Whatsapp vernemen dat de kersverse tweedeklasser niet voldoende spelers meer had om het toernooi uit te spelen.

Na veel aandringen probeerde de clubleiding later op de avond zelfs nog spelers van het vijfde elftal te verleiden naar De Rijp te komen, maar uiteindelijk bleken slechts tien voetballers van SV Beemster na de vernedering van vrijdag bereid het toernooi af te maken. Dit tot grote teleurstelling van de organisatie. Niet alleen moest ook HSV Sport hierdoor worden afgezegd, er was tevens op meer kantine-inkomsten gerekend. Een domper voor de vele vrijwilligers die het toernooi hadden mogelijk gemaakt.

Purmersteijn had ook niet voldoende spelers, maar was veel creatiever en vulde het team aan met spelers van de zondag en zelfs Rijper clubicoon Michel Keetman, die tegenwoordig assistent-trainer is bij het succesvolle Fortuna Wormerveer, werd gevraagd even in te vallen. HSV baalde van de afzegging omdat in Hoorn de velden nog niet in orde zijn. Dat een club zich terugtrok, was uniek in de lange historie van het Warmdraaitoernooi.