ALKMAAR – Zo’n kleine veertig kinderen hadden zich woensdagmiddag verzameld op de tennisbanen van LTC De Zes Wielen in Alkmaar. De vereniging organiseerde een Open Dag voor de jeugd en die overtrof ieders verwachtingen.

Werd er in de ochtenduren nog gerekend op pakweg 20 kinderen, daar verschenen er bijna het dubbele aantal. Onder stralende weersomstandigheden lieten enkele vrijwilligers de jeugd op een speelse en vrolijke manier kennis maken met het tennisspel.

Nu is De Zes Wielen een actieve vereniging die bekend staat om het organiseren van activiteiten en grote en gezellige toernooien. zoals bijvoorbeeld het Victorie Open. Daarnaast zijn er de wekelijkse sjoemeldagen voor de wat oudere senioren. Dat de club echter ook aan de toekomst wil denken bewijst deze eerste geslaagde activiteit voor de jeugd.

Plezier
Rolin Barsingerhorn, sinds enige tijd actief als jeugdvoorzitter, is één van de initiatiefnemers hierin. ‘Wij willen de jeugd aan ons binden en dat doe je onder meer door dit soort activiteiten te ontplooien. Hierbij zijn wij echter ook afhankelijk van vrijwilligers en gelukkig staan die er ook vandaag.’ Onder vier man begeleiding mogen de kinderen zich uitleven in het tennisspel en één van die vier is Robert van der Velde, die als tennisleraar al vijftien jaar verbonden is aan de club. ‘Een prachtige dag en het plezier van die kids maakt alles goed. Dit is echt genieten’, aldus de trainer.

Pilot
Barsingerhorn verklaart dat de Open Dag een soort “pilot” is, maar dat er zeker nog meer initiatieven volgen. ‘Wij willen veel meer van dit soort middagen doen met clinics, open dagen, maar ook bijvoorbeeld activiteiten met spelletjes en entertainment. De jeugd is de toekomst en die moet je koesteren. Eind juni staat er bijvoorbeeld ook een toernooi voor de jeugd, heel toepasselijk De Zeswieltjes genaamd, op het programma.‘

Dat het de jeugdvoorzitter soms ook niet gek genoeg kan blijkt aan het eind van de middag als hij verkleed als Batman de kinderen uitdaagt hem met tennisballen te raken. Het spel zorgt voor hilariteit bij de kinderen die even later moe maar voldaan richting huis gaan. Voor de organisatie een goed signaal dat deze “pilot” in ieder geval meer dan geslaagd blijkt.

Foto's: Diane van den Broek (DP Sportfotografie)