REGIO – De vierde speelronde leverde de Alkmaarse ploegen uit de Vierde Klasse allen drie punten op. Flamingo’s 64 boekte afgelopen zaterdagmiddag de meest overtuigende zege. De Foresters won in extremis.

Flamingo’s 64 – DZS 13-1
In eigen huis haalde Flamingo’s 64 tegen DZS dubbele cijfers: 13-1. Het is de grootste uitslag ooit voor Flamingo’s en het gebeurde nooit eerder in de historie dat er een speler (Ruben Beentjes) zeven doelpunten in één wedstrijd maakte. Voor rust had Beentjes er drie gemaakt. Doordat Maurice Gijzen en Richard Rijsterborgh ook wisten te scoren gingen de Alkmaarders met een 6-0 voorsprong rusten.

‘In de eerste tien minuten begonnen we erg zwak. DZS kreeg twee kansen en we werden na een kwartier pas wakker’, aldus Beentjes. ‘Toen werd het een walk-over en een voetbalshow.’ Middenvelders Ezhar en Hoepel waren belangrijk met assists en Bektas legde de nodige kilometers af. Na rust scoorde Gijzen driemaal en vond Beentjes nog vier keer het net.

Dindua – De Foresters 1-2
In Enkhuizen pakte De Foresters de eerste punten van het seizoen. 'Voor rust speelden we best goed’, zei Dennis Dijkhuis na afloop. Via Joey Breed kwam de ploeg uit Heiloo op een 0-1 voorsprong. ‘Na rust was het niet goed van onze kant, zij werden sterker en beter.’

Dindua wist de stand in die fase gelijk te trekken, waarna beide teams leken af te stevenen op een gelijkspel. In blessuretijd wist De Foresters alsnog toe te slaan. Dankzij Breed boekte de bezoekers de eerste zege van het seizoen. ‘Deze moesten we winnen, daarnaast werd het tijd voor een overwinning.’

Jisp – AFC’34 2-4
Op bezoek bij Jisp boekte AFC’34 een 2-4 overwinning. Binnen tien minuten ging de ploeg al met 0-2 aan de leiding. Verdi Sambo wist de twee doelpunten te maken. Nadat de gastheer iets terugdeed zorgde Sambo met zijn derde treffer voor de 1-3 ruststand. ‘We hadden misschien iets meer doelpunten maken. Na rust waren er aan beide kanten minder kansen.’ zei Jeroen Slaager na afloop.

Na een uur kreeg verdediger Jesse Tielbeke na een te harde overtreding een rode kaart. Een kwartier later moest ook Lennart Lakeman met rood naar de kant. ‘Het zag er wat onbeholpen uit’, vervolgde Slaager. Uit een vrije trap viel de 2-3 waarna het duel tijdelijk werd stilgelegd vanwege aanhoudend commentaar op de scheidsrechter. Na de afkoelperiode besliste Souisay het duel door de 2-4 te maken. In de slotfase kreeg ook Jisp een rode kaart.

Wieringermeer – Alcmaria Victrix 2-4
Ook Alcmaria Victrix boekte een overwinning. Op bezoek bij Wieringermeer won de ploeg van trainer/coach Jordy van Eekelen met 2-4. ‘Het ging redelijk gelijk op. Wieringermeer is een echte counterploeg en dat kunnen ze goed’, aldus Leon Schouten. ‘Wij hadden daar moeite mee, maar na rust zag je dat wij conditioneel en voetballend beter waren.’

Nadat Wieringermeer de score had geopend trok Alcmaria de stand via Leon Schouten weer gelijk. De gastheer pakte daarna opnieuw een voorsprong, waarna Rick Kout het duel met drie treffers in Alkmaars voordeel besliste.