ALKMAAR - Ondanks de minieme verschillen in de onderste regionen van de 1e Klasse A van het zaterdagvoetbal heeft Jong Holland een goede sprong gemaakt. De ploeg van trainer Edwin Keizer versloeg zaterdag met veel strijd en een man minder CSW met 2-1.

Na een furieus begin waarin Bas Blankendaal al binnen de minuut de score kon openen na een assist van Jari van der Meer kwamen de gasten uit Wilnis kort voor rust op voorsprong toen Jay Haanraads ongelukkig koppend zijn eigen doelman passeerde.

Na de rust moest een hardwerkend Jong Holland de laatste twintig minuten verder met tien man. Jari van der Meer kreeg een discutabele tweede gele kaart en kon vertrekken. Ondanks de numerieke minderheid gaf de sterke Alkmaarse defensie geen krimp en pakte het in de laatste minuut zelfs de volle winst. Keeper Weens kreeg een vrije traop van Chelbi Boujenoui niet onder controle en Siem van der Sluijs was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken: 2-1.