EGMOND AAN ZEE - Het was tandenknarsen voor menig deelnemer afgelopen zaterdag in Egmond aan Zee…Daar werd onder zeer goede omstandigheden de GP Groot Egmond Pier Egmond strandrace verreden. Ruim 3000 renners en liefhebbers van het zand, lieten zien dat ook op strand hoge snelheden kunnen worden gehaald.


Voor Alcmaria-Victrix was een gloednieuw team samengesteld, dat pas kortgeleden bij elkaar zijn gekomen. Daarin wel bekende gezichten zoals Bas Rijs, die we ook terecht terug zien binnen de eerste 15 van de business wedstrijd voor teams. ECW energy , net co sponsor gewoden, had wel oren naar dit avontuur en schreef als team in.

Met 7 man werd uiteindelijk een 11e plek behaald in de eindrangschikking, dus zeker ruimte voor verbetering. Opvallend was de 38e plek voor Sjors de Waard. Pas lid geworden van Alcmaria-Victrix en voor het eerst op het strand. Van deze amateur renner gaan we meer horen.

Koen de Waard rijdend voor een ander team, hij had al zijn toezegging aldaar gedaan, vinden we terug binnen de eerste 80 gefinishten.

Evenals Steven Heshusius, Roderick van Vierbergen, Wim Bos, Pieter Oosters. Frank Biersteker, ooit een superspecialist in beddenraces, viel ongelukkig en moest 4 hechtingen laten zetten in zijn kin, maar reed ook zijn race gewoon uit.

Begeleider Jeroen Koning en ploegleider Tom van Hemert kunnen terugkijken op een geslaagde stranddag. Er is nog werk aan de winkel, dat zagen zij ook.

Het rijden over het strand is een ware discipline die niet zomaar komt aanwaaien, om het in de termen te houden van de kust….

Met het zand nog tussen de tanden(wielen) keerden een ieder toch tevreden huiswaarts.