EGMOND AAN ZEE – Afgelopen zaterdagavond is promovendus VV Bergen er in geslaagd om de eerste zege van het seizoen te boeken. In de derby tegen Egmondia kroonde Stijn Vrasdonk zich met twee treffers tot man van de wedstrijd, 0-2.

‘Dit was echt zo’n typische ‘begin van het seizoen’ wedstrijd. Kijken waar je staat en niet het achterste van je tong laten zien’, zei Willem Zeijlmans na afloop. De derby was geen wedstrijd waar de supporters het warm van kregen. Met name voor rust was er het nodige aan te merken op het spel van Egmondia en Bergen. ‘We begonnen slecht.’ vond de Egmondia coach. Ook Djordi Hopman, coach bij de bezoekers, zag het nodige fout gaan. ‘Het eerste kwartier was voor ons maar we waren slordig in de passing.’

In balans
Tijdens de derby was het lastig om één van de teams tot favoriet te bestempelen. Nadat VV Bergen in de openingsfase de overhand had, nam Egmondia daarna het initiatief over. In het tweede bedrijf hadden beide ploegen opnieuw allebei een deel van de helft de overhand. Een gelijkspel had dan ook geen raar resultaat geweest.

De grootste kans voor rust was vanaf elf meter. Nadat de gastheer meerdere keren in het vijandige doelgebied was gekomen leek Daan Groot zich op te maken voor een schot. Na een tik ging de aanvaller neer, wat resulteerde in een strafschop voor de Egmonders. Groot nam de penalty zelf, maar zag deze gekeerd worden door doelman Jorrit Stoop.

Bepalend
In het tweede bedrijf was Stijn Vrasdonk bepalend. Nadat beide teams een kans niet wisten te verzilveren was het de middenvelder van Bergen die de score een half uur voor tijd uit het niets opende. ‘De 0-1 gaven we weg en dat is zonde.’ aldus Zeijlmans. Na balverlies van Egmondia haalde Vrasdonk van afstand doeltreffend uit. ‘Na 0-1 waren wij de baas en ik vond dat we het volwassen hebben uitgespeeld.’ aldus Hopman.

De beslissing viel dertien minuten voor tijd. Op aangeven van spits Bart Oldenboom kwam Vrasdonk opnieuw tot scoren. Ditmaal schoot hij vanaf rechts raak in de verre hoek. ‘Het is niet de eerste keer dat we blij zijn met Stijn’, lachte de coach van de bezoekers. ‘Hij was al topscoorder van de voorbereiding en nu dus ook in de competitie. Daar zijn we blij mee.’

Nadat het vorig weekend nipt verloor van Alkmaarsche Boys boekte promovendus Bergen afgelopen zaterdagavond dus de eerste zege van het seizoen. ‘Wat dit zegt? Helemaal niets. Wel hebben wij hebben een ploeg die zich kan handhaven. Daar ben ik van overtuigd.’

Egmondia – VV Bergen 0-2 (0-0)
61. 0-1 Stijn Vrasdonk
77. 0-2 Stijn Vrasdonk

Egmondia: Broertjes. Jaspers, Dennis Blaauboer, Tim Blaauboer (Stam/74), Van Amstel. Mooij (Wijker/86), Tico Tervoort, Zwart. Taj Tervoort (Recourt/63), Groot, Blok.

VV Bergen: Stoop. Schuitmaker, Oldenburg, Schouten, Stroomer. Wester (Kraakman/76), Vrasdonk, Vos. Robles, Oldenboom, Visscher (De Herder/46).