ALKMAAR - In de 4e klasse A mag Alkmaarsche Boys blijven geloven in een plekje in de nacompetitie voor promotie. De ploeg van trainer/coach Arjan Huisman won zondag na een zwakke eerste helft en een sterke tweede helft met 4-1 van Zeemacht.

De Alkmaarders wilden zich in eigen huis vooral revancheren na een eerdere 3-2 nederlaag in Den Helder. De nummer vijf in de stand kon daarbij tevens de druk richting de top vier opvoeren aangezien de nummers drie en vier (Victoria O en Hugo Boys) deze zondag elkaar troffen.

De thuisploeg had in de openingsfase dan ook het meeste balbezit, maar deed daar bitter weinig mee. Slechts Ginyo Vrede kreeg een vrije schietkans, maar mikte naast. Te vaak werd er voor een moeilijke oplossing gekozen, te lang met de bal gelopen en een te laag tempo gehanteerd. In de 19e minuut kreeg men hier de rekening voor gepresenteerd toen Timo Swart ontsnapte aan de verdediging en de bal knap achter keeper Ferry Outhoff schoot: 0-1. Zeemacht kreeg zelfs nog een tweetal kansen, waar Alkmaarsche Boys bleef volharden met rommelig voetbal.

Ook in de openingsfase van de tweede helft was er nog een kans voor de gasten, die maar net naast verdween, maar vervolgens pakte de Huisman-equipe het goed op. Men schoof verdediger Ilyas Bektes door na het middenveld en dit bleek cruciaal. De routinier veroverde de nodige ballen en strooide met listige passjes, terwijl achterin Ferhan Aykan en de beide backs Kevin Koeleman en Jeffaien Grootfaam de rijen gesloten hielden. Nadat Miquel Dubois net een teen tekort kwam voor de gelijkmaker en Iliass Ait Kassi de lat had geraakt sloeg Alkmaarsche Boys, met de stevige wind in de rug, in het laatste half uur toe.

Een belangrijke rol was daarbij wederom weggelegd voor Sercan Yilmaz die op fraaie wijze de gelijkmaker in de verre hoek wist te schieten. Op aangeven van Yilmaz kon invaller Mick Boon de thuisploeg hierna op voorsprong zetten en kort daarnana was het andersom. Nu gaf Boon de voorzet waaruit Yilmaz de wedstrijd wist te beslissen waarna een andere invaller, Ahmet Kutlu, in blessuretijd de eindstand op 4-1 bepaalde.

Omdat Hugo Boys wist te winnen bij Victoria O (1-2) staat Alkmaarsche Boys nu kort achter de nummers drie en vier waarbij men weet dat het ondermeer Hugo Boys nog treft in Alkmaar. De hoop op een extra toetje in de vorm van nacompetitie blijft dan ook volop aanwezig op Sportpark Overdie.

Foto's: DP Sportfotografie