ALKMAAR - Jong Holland heeft zich zaterdag weer eens van zijn beste kant laten zien. De ploeg van trainer/coach Carl Ern wist op eigen veld EVC te overklassen en zegevierde met 5-0. Een glansrol was er voor de jonge Jort Feijen die drie goals voor zijn rekening nam.

De 19-jarige Feijen opende halverwege de eerste helft de score op aangeven van Lars Boekel. Een terechte stand want Jong Holland speelde als een hecht collectief en EVC kwam er niet aan te pas. Voor het eerste doelpunt had Sam van de Kamer al de paal geraakt. Kort voor rust werd de score verdubbeld toen Daniël Oerip de bal bezorgde bij Eelke de Graaf.

Ook na de rust liet EVC zich compleet overlopen en het duel was feitelijk beslist toen Feijen profiteerde van een te zachte terugspeelbal van een EVC-verdediger. Ook met enkele invallers bleven de Alkmaarders de bovenliggende partij. Zo stond Bas Blankendaal koud in het veld toen ook hij scoorde en het slotakkoord was voor Feijen die met zijn derde van de middag de eindstand op 5-0 bepaalde.