ALKMAAR - Met nog drie wedstrijddagen te gaan vallen er steeds meer beslissingen tijdens het Victorie Open op de banen van LTC De Zes Wielen. Inmiddels zijn in de meeste categorieën de kwart-, halve- en zelfs finalisten reeds bekend. De zevende wedstrijddag begint vrijdagmiddag om 16.00 uur, waarna er voor het eerst sinds 2019 weer een gezellige feestavond volgt, inclusief live-muziek en DJ.


Het Victorie Open mocht ook in de coronajaren 2020 en 2021 doorgaan, maar logischerwijs was er toen geen ruimte voor een feestavond. Vrijdagavond wil de organisatie daarom flink uitpakken want behalve de sportiviteit op de baan kan men vanaf 18.00 uur genieten van de overheerlijke daghap (nasi met kipsaté). Later op de avond volgt er op het sfeervolle tennispark langs de Hoornsevaart live-muziek van Trots/Elements en wordt het feest tot in de late uurtjes afgesloten door DJ Jim Buiter.

Daarvoor moet er natuurlijk eerst nog gesport worden en zoals gezegd vielen er ook op donderdag alweer de nodige beslissingen. Vanaf de middag stond er direct een reeks topwedstrijden op het programma. In de HE4 wist Ramon Wenker zich voor de halve finale te plaatsen door Jonathan Rep met 6-1, 7-5 terug te wijzen. Tegelijkertijd legden Romy Bruin en Robin van Riel in het GD4 een uitstekende partij neer tegen Remko Mewe en Kim Schoppink (6-4, 7-5). Een categorie hoger (GD3) verzekerden Roy Kruijer en Nienke Bommer zich zelfs van de toernooiwinst door Chris de Waard en Marloes Dijkmans te kloppen (7-5, 6-4).

Terwijl in de GD5 Raoul van der Wel en Jane van der Knaap zich voor de halve finale wist te plaatsen door Jesse Kroon en Francis Folkers te verslaan (6-2, 7-5) maakte het publiek zich klaar voor de kraker op baan 1 in het HD3. Zij konden genieten van enkele fraaie acties en zagen dat Remco Reinhard en Coen Akkerman precies op de juiste momenten toesloegen tegen het ervaren duo Pascal Kabalt en Robert van der Velde (6-4, 7-6).

Kijk voor alle uitslagen van donderdag en het programma van vandaag op Toernooi.nl. Check ook eens de socials van Victorie Open voor de laatste nieuwtjes en foto's.

Foto's: DP Sportfotografie