DAALMEER - Met gepaste trots presenteert Tennis & Padel Centrum Daalmeer (TPC Daalmeer) haar deelname aan de Nederlandse Padelbond (NPB) Padelcompetitie 2017.

Verspreid over heel Nederland zullen er meer dan 20 Padelclubs met één of meerdere teams deelnemen aan deze nationale competitie. TPC Daalmeer neemt met drie teams deel aan deze competitie.

Tijdens de competitie verkrijgen de teams punten voor de officiële Nederlandse ranking die staat vermeld op www.padelbond.nl.

Voor de voorjaarscompetitie 2017 zijn de volgende data gepland:

week 10: 11-12 maart
week 11: 18-19 maart
week 12: 25-26 maart
week 13: 1-2 april
week 16: 22-23 april
week 23: 10-11 juni
week 24: 17-19 juni
finaledag(en): 1-2 juli

Voor meer informatie over de wedstrijdschema’s (plaats en tegenstanders) verwijzen wij naar onze website www.tcdaalmeer.nl .

Over Padel
Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers.

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk.
Padel speel je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Kijk voor meer informatie op padelwereld.nl

Over TPC Daalmeer
TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar.
Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en vanaf 1-10-2016 twee padelbanen!
Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.