HEERHUGOWAARD - De eerste triathlon in het Van der Voort Sprint Circuit. de Stad van de Zon Triathlon in Heerhugowaard, is woensdagavond vroegtijdig beëindigd. Reden was enkele zware valpartijen op het fietsparcours vanwege een gevaarlijke drempel.


Het parcours voor de wielrenners was al aangepast ten opzichte van de voorgaande jaren tijdens de twaalfde editie van de Stad van de zon Triathlon. Vanwege werkzaamheden aan de Huijgendijk werd er daarom voor gekozen om drie maal een ronde door het Park van Luna af te leggen. Al snel bleek een drempel, die vorig jaar is geplaatst, een flink struikelblok voor de vele deelnemers. Na meerdere valpartijen, waarbij één deelnemer zelfs per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, besloot de organiserende vereniging DTC het evenement te staken.

Ondertussen was de eerste vrouw al binnen, maar het is de vraag of de zege van Kim Groeneveld ook daadwerkelijk de boeken ingaat. De atlete uit Broek op Langedijk kwam bij het Strand van Luna met een ruime voorsprong het water uit na het zwemmen, verloor wat tijd bij het fetsen, maar maakte dat weer ruimschoots goed bij het fietsen.

Ook bij de vrouwen, junioren en teams waren er al enkle valpartijen op de genoemde drempel, en dit liep op naarmate de heren aan hun ronde begonnen. na he staken van de wedstrijden kregen de deelnemers nog wel de kans om het loopparcours af te leggen, maar er werd dus geen klassement opgemaakt.

Komende woensdag 14 juni volgt de tweede triathlon in het Van der Voort Sprintcircuit in Langedijk. Daarna volgen er ook nog wedstrijden in Nieuwe Niedorp, Schagen, Anna Paulowna en Dirkshorn.