ALKMAAR - Ook dit jaar organiseert Alkmaar Sport in de Herfstvakantie, op donderdag 26 oktober, een Sportspektakel in sportcomplex De Meent in Alkmaar.

Van 10.00-16.00 uur kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar zich vermaken met diverse sporten en spelletjes. Natuurlijk kun je meedoen aan de sportclinics, maar centraal staat de grote topsporthal waar de kinderen kunnen rennen, springen, spelen en gek doen. Speciaal dit keer is de samenwerking met Blast-Zone, waardoor je in één van de sportzalen het populaire spel ‘Nerfen’ kunt spelen. De toegang bedraagt € 3,50 per kind, aanmelden is niet nodig.

De sportspektakels in Alkmaar worden al jaren goed bezocht. De topsporthal wordt omgetoverd tot een waar kinderparadijs waar de kinderen zich kunnen vermaken op luchtkussens, een stormbaan én met heel veel leuke spelletjes. Telkens staan er diverse sportclinics op het programma, waarvoor je je ter plaats aan kunt melden. Ook dit keer hebben Alkmaarse verenigingen zich bereid gevonden om leuke introductielessen te verzorgen. Daarnaast kunnen de kinderen dit keer meedoen aan de populaire ‘Nerf sport’. Bij het nerfen loop je met een Nerf Blaster (zogenaamd schietspeelgoed) rond en probeert de tegenstander uit te schakelen. De teams red en blue strijden tegen elkaar. Dit in een tot Nerf Arena omgebouwde sportzaal, met veiligheidsbril op én onder begeleiding van professionele Captains. Voor de materialen wordt gezorgd, eigen Nerf of darts meenemen hoeft dus niet.

Aanmelden voor het sportspektakel is niet nodig. Je kunt gewoon inlopen op de dag en blijven zolang als je wilt. Ter plaatse schrijf je je in voor de sportclinics. Kinderen betalen € 3,50 entree, begeleiders mogen gratis mee naar binnen.

Voor BSO’s en groepen gelden aangepaste tarieven, hierover kan contact opgenomen worden met Maik Boontjes, m.boontjes@alkmaarsport.nl. Meer informatie over het sportspektakel: www.alkmaarsport.nl/sportspektakel.