LEEK - De vrouwen van eredivisionist Team Alkmaar/Sportstars zijn in de kwartfinale van de nationale beker uitgeschakeld. Op bezoek bij de reserves van KTP Nieuw Roden gaf de ploeg van coach Gerard Timmers een ruime voorsprong weg om vervolgens na strafschoppen onderuit te gaan.

In het hoge noorden moest Timmers het doen zonder zijn aanvoerster Aaike Verschoor die nog op vakantie was, maar desondanks liet zijn ploeg in de eerste helft zien voor deze prijs te willen gaan. Door goals van Milenca van Ee en Lotte Donath (2) had de ploeg in de eerste helft een goede voorsprong genomen.

In de tweede helft werd deze echter binnen tien minuten teniet gedaan door de verrassing in het bekertoernooi, KTP Nieuw Roden 2, die overigens wel enkele speelsters van het 1e liet mee doen. 'Het was slordig in de tweede helft', aldus Timmers. 'We liepen teveel achteruit, en de overnames en het door bewegen bij balbezit was niet goed genoeg.' Na de 3-3 waren er aan beide kanten nog kansen op de overwinning, maar uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen en hierin was de thuisploeg de gelukkigste.

KTP Nieuw Roden 2 - Team Alkmaar/Sportstars (3-3)*
5.Milenca van Ee 0-1
14. Nancy Loth 1-1
19. Lotte Donath 1-2
20. Lotte Donath 1-3
24. Amber van de Donk 2-3
28. Mariel Miedema 3-3