ALKMAAR - Op vrijdag 14 december organiseert de gemeente Alkmaar de huldiging van de Alkmaarse Sportkampioenen. In Sportpaleis Alkmaar worden deze avond de sporter, sportploeg, het sporttalent en de aangepaste sporter van het jaar 2018 in het zonnetje gezet. Ook wordt een sportwaarderingsprijs uitgereikt. Alle geïnteresseerden kunnen hier (gratis) bij aanwezig zijn, zij kunnen zich online aanmelden via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen.

Tijdens een wervelende avond vol sport en entertainment worden de winnaars onthuld en gehuldigd. De sportkampioenen van Alkmaar zijn een jaar lang te zien in de eregalerij voor sportcomplex De Meent Bauerfeind. Daarnaast ontvangen de winnaars een cheque t.w.v. € 500,- uit het Sportkampioenenfonds dankzij een bijdrage van BDO, Rabobank Alkmaar e.o., de Ondernemerstuin, Noordeloos Elektro BV en Alkmaar Sport.

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde: ’Sporter’: Sophie von Berswordt (MTB), Yannick van der Kolk (judo) en Rik Taam (atletiek). ’Sporttalent’: Marijn Wiersma (shorttrack), Tyler Boersma (honkbal) en Pleun van der Pijl (volleybal). ’Sportploeg’: Trampolinevereniging Triffis, Van der Kolk (judo) en de Alkmaarsche IJsclub (langebaan schaatsen) en Van der Kolk (judo). ’Aangepast sporten’: Jessica Derks (roelstoeltennis) en Jean Paul Montanus (tafeltennis). ’Waarderingsprijs’: Max Delissen (Zwemvereniging DAW), Walter Snijders (Open Alkmaars Judo Kampioenschap) en Alua Bektaruva en Sanne Schut (trampoline en ritmische gymnastiek internationale juryleden Jeugd Olympische Spelen Buenos Aires).

Gratis aanmelden
Wie aanwezig wil zijn op de huldigingsavond op vrijdag 14 december in Sportpaleis Alkmaar kan zich (gratis) aanmelden via de website; www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen. Let op, kleed u volgens de dresscode; casual chique (geen spijkerbroek).