ALKMAAR - Tijdens de herfstvakantie organiseert de sportregisseur van Alkmaar Sport een Sportspektakel (donderdag 15 oktober) en Dreumesinstuif (vrijdag 16 oktober) in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Donderdag van 10.00-12.00 of 13.00-15.00 uur kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar zich vermaken. Op vrijdag van 10.00-11.00 uur of 11.30-12.30 uur is het de beurt aan de dreumesen van 1 tot 5 jaar. Centraal staat de grote Topsporthal waar kinderen kunnen rennen, springen, glijden en gek doen. De toegang bedraagt € 4,50 voor het sportspektakel en € 4,- voor de dreumesinstuif. Voor beide activiteiten geldt dat aanmelden noodzakelijk is.

Op 15 en 16 oktober wordt de Topsporthal omgetoverd tot een domein waar kinderen zich kunnen uitleven op de stormbaan en luchtkussens en waar ze worden uitgedaagd om mee te doen aan verschillende spelletjes. Donderdag staat een groot en divers aantal sportclinics op het programma, waarvoor je je van te voren dient aan te melden. Wederom hebben Alkmaarse verenigingen zich bereid gevonden om leuke introductielessen te verzorgen in schermen (HollandSchermen), tafeltennis (PingPong Alkmaar), trampolinespringen (Triffis) en kickboks (Movin Gym).

Aanmelden
De entree bedraagt € 4,50 per kind bij online voorinschrijving via de website www.alkmaarsport.nl/sportspektakel en € 4,- voor de dreumesinstuif bij inschrijven via www.alkmaarsport.nl/dreumessport.