EGMOND - De NN Egmond Halve Marathon is met bijna 15.000 deelnemers dé winterklassieker in Nederland. Sportorganisatie Le Champion organiseert het evenement op zondag 8 januari in Egmond aan Zee. Ruim 350 vrijwilligers, groepen en (sport)verenigingen, helpen jaarlijks mee om dit evenement tot een geweldig succes te maken. Le Champion is nog dringend op zoek naar vrijwilligers, zonder wie het niet mogelijk is om dit soort maatschappelijke activiteiten mogelijk te maken.

Een groot deel van de vrijwilligers heeft zich al gemeld, maar de organisatie is nog hard op zoek naar vrijwilligers, die willen en kunnen helpen bij dit prachtige evenement. Dat kan op een verzorgingspost waar je sportdrank geeft aan de deelnemers, als parcoursmedewerker die de deelnemers de juiste weg opstuurt en het parcours afzet, bij de kledinginname -en uitgifte en bij de toegang tot de pendelbussen. Voor iedere vrijwilliger wordt een bijpassende taak gezocht.

Vrijwilligerscoördinator Fonda Dekker: 'Iedereen is van harte welkom en ook hard nodig om te helpen. De werkzaamheden vinden plaats tussen Castricum aan Zee en Egmond aan Zee en afhankelijk van de taak ben je ongeveer 4 tot 8 uur aan het werk. De sfeer is uitmuntend en de vrijwilligers worden door ons zeker goed verzorgd. Zo krijgen ze gedurende de dag catering, na afloop een gaaf officieel Saucony eventshirt, mag iedereen na afloop genieten van een heerlijk buffet in Hotel Zuiderduin en worden reiskosten vergoed. Veel vrijwilligers keren jaarlijks terug. Het voelt als een grote familie!'

Verdien een extraatje voor je club
Kom je met je sportclub, buurtvereniging of andere vereniging - met minimaal 10 personen – helpen? Dan ontvangen jullie een leuke clubkasvergoeding. Voor elke vrijwilliger die aangedragen wordt, ontvangt de club € 15,-. Meld je vereniging aan via een e-mail naar vrijwilligers@lechampion.nl.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden en wil je graag vrijwilliger zijn bij de NN Egmond Halve Marathon? Meld je dan nu meteen aan via vrijwilligers@lechampion.nl of kijk voor meer informatie op: www.lechampion.nl/vrijwilligers-egmond-weekend. Je functioneert altijd onder leiding van een coördinator, die er natuurlijk voor zorgt dat je voldoende instructies en ondersteuning krijgt. Vrijwilligers zijn welkom vanaf 16 jaar.