ALKMAAR - Alkmaar Sport en de gemeente Alkmaar organiseren maandag 8 november van 19.30-21.00 uur (inloop 19.15 u) een sportkenniscafé in De Meent in Alkmaar. Centraal staat deze avond het thema 'LHBTI acceptatie binnen de sportvereniging’. Gastspreker Lucas Nieuwenhuis deelt zijn ervaring en praktische tips rond dit onderwerp. Iedereen, van verenigingsbestuurders tot coaches en sporters, is uitgenodigd deze avond aanwezig te zijn. Aanmelden kan (gratis) via verenigingen@alkmaarsport.nl, hier kunt u ook meer informatie opvragen.

Uit onderzoek is gebleken dat emancipatie en acceptatie van de LHBTI gemeenschap in de sportwereld nog steeds moeizaam verloopt. En dat is zonde, want ongeacht wie je bent, zou je onbelemmerd moet kunnen sporten in Alkmaar. In Alkmaar werken we aan een veilig en open sportklimaat, dit doet de gemeente in samenwerking met NOC*NSF, de John Blankenstein Foundation en Alkmaar Sport. De LHBTI acceptatie valt ook onder het veilige sportklimaat voor iedereen binnen de vereniging, iets waar in Alkmaar hard aan gewerkt wordt.

Om deel te nemen aan de avond is geen coronatestbewijs nodig (wij volgen uiteraard de actuele ontwikkelingen rondom de richtlijnen van het RIVM).