ALKMAAR - Op dinsdag 5 maart organiseert Alkmaar Sport in De Meent Bauerfeind een Sportkenniscafé voor Alkmaarse sportbestuurders. Het onderwerp van de bijeenkomst gaat over het blijven binden en behouden van de jeugd binnen sportverenigingen. De inloop is vanaf 19:00 uur en het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Veel jongeren stoppen met sporten als ze op de middelbare school zitten. Tijdens het Sportkenniscafé wordt er uitvoerig besproken wat u als vereniging kunt doen om te voorkomen dat veel jongeren stoppen met sporten en om deze groep juist te binden aan uw vereniging en te behouden als lid. Daarnaast wordt er nog een presentatie gegeven gericht op vier inzichten voor bestuurders. Hoe spreekt u bijvoorbeeld een medebestuurder aan die zijn afspraken niet nakomt?

Vooraf aanmelden
Het bijwonen van het Sportkenniscafé is gratis. Interesse? U kunt zich vóór vrijdag 1 maart aanmelden bij Sanne Wunderink, s.wunderink@alkmaarsport.nl. Via dit mailadres kunt u eveneens vooraf uw vragen over het onderwerp van het Sportkenniscafé insturen.