ALKMAAR – Het Theo Schilder Victorie Open tennistoernooi op het complex van LTC De Zes Wielen zit er weer op en is net als voorgaande jaren een groot succes gebleken. Ondanks extreme warmte in de eerste volle week van het toernooi kan de toernooicommissie zeer tevreden terug kijken op een evenement dat behalve het sportieve aspect ook uitblonk in entertainment en gezelligheid.

Dat het Victorie Open meer is dan alleen een tennistoernooi is al jaren een vaststaand feit en deze traditie is ook in 2018 doorgetrokken. Meer dan 400 spelers op verschillende niveaus speelden hun wedstrijden gedurende negen dagen en dat leverde een groot aantal schitterende duels op. Er om heen werd er door de commissie een programma opgesteld met voor ieder wat wils.

Tennis
Het wedstrijdprogramma begon al op zaterdag 21 juli met elke dag een vol schema. Het gebeurde regelmatig dat er tot diep in de nacht gespeeld werd, maar op zich liep het schema naar behoren. Dat was mede te danken aan de zonnige weersomstandigheden waardoor er geen wedstrijden afgelast/uitgesteld dienden te worden. Tijdens de echt tropische dagen (donderdag en vrijdag) werd er heel verstandig voor gekozen om bij driesetters een versnelde (super tie-break) laatste set te spelen. Naast de recreatieve wedstrijden op de baan kon men tijdens het Victorie Open ook een kijkje nemen in de wereld van het proftennis. Zo gaf voormalig proftennisser Sjeng Schalken op vrijdagmiddag een drie uur durende clinic, en was voormalig Davis Cup-captain en coach Tjerk Bogstra tijdens de sponsoravond present voor een interactieve lezing.

Entertainment
Qua entertainment en food heeft het Victorie Open ook een naam hoog te houden en daarin voldeed men weer aan alle verwachtingen. Dagelijks stond er een vers gemaakt dagmenu klaar voor sporters en bezoekers voor een zeer schappelijke prijs. Naast de quizen en spelletjes (Swingo, pubquiz etc.) was er vanaf woensdagavond een programma met muziek waarbij artiesten als Paula Leek, Kim de Boer e.v.a. het publiek vermaakten met hun klanken.

Feestavond
Absolute hoogtepunt van het toernooi was net als een jaar eerder de feestavond op de vrijdag met een volle kantine. Nadat DJ Gambardella het publiek al behoorlijk had opgewarmd, hoewel dat niet nodig was gezien de tropische omstandigheden, ging het dak er echt af toen Tim Douwsma het podium betrad daarbij terzijde gestaan door zijn broer Rick die de avond als DJ vervolmaakte. Records werden er weer gebroken en dat met name als het gaat om de verkoop van de flesjes Corona. Het Mexicaanse gerstenat was weer razend populair en waar er vorig jaar een totaal van pakweg 2600 flesjes over de bar gingen waren dat er nu alleen op de vrijdag al meer dan 1100.

Toekomst
De commissie bestaand uit Raoul van der Wel, Sanne Dekker, Jamilla Ladoex de Fretes, Marloes Gerbrands-Thesingh, Romy Bruin, Thirza Peppelenbos en Rik Wijnker, mag met recht trots zijn op wat er is neergezet, en dat werd nogmaals duidelijk in het finaleweekend waar in dan eindelijk de eerste regenbuitjes vielen. Het programma liep echter moeiteloos door en na de zondag waarin bijna 40 finales werden gespeeld kon men op tijd aan de prijsuitreiking en afsluiting beginnen. Hierbij stak ook voorzitter Frans Oudejans zijn waardering voor de commissie niet onder stoelen of banken: ‘Wat deze mensen hebben neergezet is ongekend en reuze belangrijk voor de vereniging en hiervoor verdienen zij een meer dan groot applaus’. Hoewel er enkele commissieleden na deze jaargang zullen stoppen maakt Oudejans zich over de toekomst geen zorgen. ‘Er is ook bewust voor gekozen om elke drie, vier jaar mensen te vervangen binnen de commissie. En geloof me dat er ook volgend jaar wel weer mensen klaar staan om dit over te nemen want wie wil er nu niet bij zoiets moois betrokken raken. Het fijne is ook dat mensen die een aantal jaren in de commissie hebben gezeten op de een of andere manier altijd betrokken raken bij het toernooi dus wat betreft de overdracht naar een nieuwe groep komt dat zeker weer helemaal goed.’

Finales
Het is teveel om alle finalisten van het toernooi op te noemen, maar enkele namen sprongen er toch wel tussen uit. De finale in de hoogste categorie van het herenenkelspel (HE3) werd gewonnen door Mauk Smit die in drie sets te sterk was voor Daniël Bekker. In het HE4 ging de winst naar Robert van der Velde die won van clubgenoot Mischa Wijnker en bij de dames won Maaike Tomow in de DE5 na een spannende finale van Lisanne Huig. Eervolle vermeldingen zijn er ook voor René Nannes en Pascal Kabalt die beiden zeer succesvol waren in het herendubbelspel. Gezamenlijk wonnen zij het HD3-toernooi en Nannes was samen met Vincent Gerbrands ook de sterkste in het HD4. Kabalt won samen met Tim Emmerik ook nog eens het HD5. De winst in het DD3 ging naar Jose Kocken en Caroline Terstal terwijl in het GD4 de zege naar Jacco Huisman en Lisanne Huig ging.

Kijk hier voor alle uitslagen en standen van het toernooi
Kijk hier voor alle foto’s gemaakt door DP Sportfotografie
Kijk hier voor de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar