SCHERMERHORN - Sporting S heeft ook de tweede Schermer derby van dit seizoen weten te winnen. Na de 0-5 overwinning eerder dit seizoen in Stompetoren had de thuisploeg van trainer Milton Macnack nu iets meer moeite met SSV: 2-1.


En dat was op zich een knappe prestatie van SSV dat sinds het begin van deze jaargang in zwaar weer zit. De geelblauwen uit Stompetoren verloren de laatste vijf wedstrijden met de alleszeggende doelcijfers (2-31). Pakweg anderhalve week gelden is er dan ook besloten dat de club en hoofdtrainer Arnold de Block per direct uit elkaar gaan. Dat heeft de nodige consequenties voor de dorpsclub aangezien De Block in 2019 bij zijn komst een groot aantal spelers meenam vanuit Heerhugowaard. Van die selectie stopten er ook enkele spelers per direct en dus moest SSV alle zeilen bijzetten om in Schermerhorn een repreesntatief elftal op de been te brengen.

Een van die spelers is Robin de Vries. De routinier speelde al drie jaar niet meer in het eerste elftal van SSV, maar haalde voor de club de schoenen weer uit het vet. "Ik voetbal nog wat in de zaal en fiets regelmatig, maar het is al weer even geleden dat ik op het veld stond", aldus De Vries. "Ik, en ook enkele andere jongens doen dit om de club te helpen. We willen nu eerst het seizoen goed afmaken en dan moet men vanuit SSV gaan kijken wat volgend seizoen te doen. Elke wedstrijd dat SSV niet zou komen opdagen kost de club geld dus hebben wij de koppen bij elkaar gestoken om in ieder geval dit seizoen naar behoren af te maken".

Dat SSV niet naar de naaste buur in Schermerhorn kwam om de schoonheidsprijs te winnen moge duidelijk zijn. Onder de coaching van Chris Govers en Hans Schoon hadden de gasten de accenten duidelijk op de verdediging gelegd, met in het achterhoofd de uitslag van de vorige derby. Sporting S, door enkele blessures ook niet compleet, had dan ook het meeste balbezit kreeg wat kansjes, maar hanteerde eigenlijk een te laag tempo om SSV echt het vuur aan de schenen te leggen. Aanvoerder Lars Insing probeerde het met twee kopballen en Jörgen Konijn raakte de buitenkant van de paal. Toch kwam de thuisploeg na een half uur op voorsprong toen Nick van Saase trefzeker was na een corner. Sporting S kwam hierna nog goed weg toen Jelle Schoon kort voor rust alleen op keeper Tim Reijne afging, maar de bal niet tussen de palen kreeg.

Opmerkelijk genoeg kwam SSV na de rust goed uit de kleekamer en een klein kwartier wist men zelfs druk te zetten op het Schermerhornse doel met ondermeer een kans voor De Vries die net naast mikte. Voor de ervaren De Vries was de pijp overigens na vijf kwartier leeg. Op dat moment had Kris van Saase de thuisploeg op een 2-0 voorsprong gebracht en was het duel feitelijk beslist. De Vries: "We kwamen hier natuurlijk om de schade zo beperkt mogelijk te houden, maar toen we eenmaal aan voetballen toekwamen deden we het gezien de omstandigheden nog niet eens zo onaardig". Voetballend werd de derby er onder een stralende voorjaarszon allemaal niet beter op. Dat scheidsrechter Uijttewaal die in de eerste helft veel toeliet, maar na de rust soms iets teveel de fluit hanteerde kwam het spel ook al niet ten goede. In de slotfase wist SSV via Dejen Gebrekidan nog wel de spreekwoordelijke eer te redden: 2-1.

Sporting S dat nu vijfde staat in de 4e Klasse C komt tijdens het Paasweekend tweemaal in actie. Zaterdag om 16.00 uur komt titelkandidaat Zeevogels naar Schermerhorn en op maandag gaat de Macnack-equipe op bezoek bij Apollo '68. SSV, dat voorlaatste staat, komt pas op 24 april weer in actie in een thuiswedstrijd tegen Oosthuizen.

Sporting S - SSV 2-1 (1-0)

29. Nick van Saase 1-0
72. Kris van Saase 2-0
85. Dejen Gebrekidan 2-1

Foto's: DP Sportfotografie