REGIO – In de Vierde Klasse pakte Sporting S afgelopen zondagmiddag het eerste punt van het nieuwe seizoen. In diezelfde klassen wisten De Rijp en Alcmaria Victrix een overwinning te boeken. In de Derde Klasse speelde Egmondia gelijk.

RKAV Volendam – Alkmaarsche Boys 1-0
Op bezoek bij RKAV Volendam verloor Alkmaarsche Boys met 1-0. ‘Onverdiend. Voor rust vond ik hen beter en frivoler. Ze speelden op onze helft en kregen twee kansen waarvan ze er één maken’, zei Mats Blokdijk na afloop. ‘In de omschakeling kregen we twee kansen.’

In het tweede bedrijf schoof Alkmaarsche Boys een verdediger door naar het middenveld. ‘Wij kregen twee à drie kansen en zij nul. We waren heer en meester.’ vervolgde de oefenmeester die zijn ploeg echter niet tot scoren zag komen. ‘Voor rust hebben we onszelf tekort gedaan. Na rust hebben die jongens het fantastisch opgepakt. Onterecht verliezen is altijd zuur.’

SV Koedijk – Limmen 2-6
In eigen huis leed SV Koedijk een 2-6 nederlaag tegen Limmen. ‘Een terechte nederlaag.’ vond trainer/coach Roy Rowinkel. Nadat de bezoekers op een 0-2 voorsprong kwamen wist Tom Hofkamp nog voor rust de 1-2 te maken.

In het tweede bedrijf trof Limmen doel en bracht Hofkamp met zijn tweede van de middag het verschil weer op een. In het vervolg van de wedstrijd kwamen de gasten nog driemaal tot scoren en wonnen zo met 2-6. Rowinkel: ‘Dat was wel geflatteerd.’

Komende zondag gaat SV Koedijk op bezoek bij FC Purmerend.

Egmondia – Vitesse’22 2-2
De eindstand van Egmondia – Vitesse’22 stond al binnen twintig minuten op het scorebord. ‘We begonnen niet scherp. Slordig uitverdedigen werd afgestraft’, zei Willem Zeijlmans. Al na twee minuten viel de 0-1. ‘Daarna viel er om de vijf minuten een doelpunt.’

Zo maakte Justin Recourt met een stiftje de gelijkmaker en bracht Jean Mooij met zijn chocoladebeen de Egmonders aan de leiding. Tussen de twee treffers van de gastheer kreeg Vitesse’22 een rode kaart. Na de treffer van Mooij wisten de bezoekers de stand weer gelijk te trekken. ‘Tegen tien man moet je proberen bal rond te laten gaan, maar we speelden teveel de lange bal. Zij speelden prima wedstrijd en zij zijn verder dan ons. Vooraf teken je er voor. Ik kan er mee leven.’

VV Bergen – FC Purmerend 1-2
‘Wij waren niet goed genoeg en maakten geen enkele aanspraak op de overwinning. Jorrit Groot keepte sterk anders werd het 1-4’, reageerde Djordi Hopman na de 1-2 nederlaag die Bergen leed tegen FC Purmerend. ‘Onze sterren gaven niet thuis en hadden geen creativiteit. Het lukte voor rust paar keer om onder druk uit te komen maar na rust niet.’ vervolgde de coach.

Na anderhalve minuut kwam Bergen door een eigen doelpunt nog op 1-0, maar nog voor rust kwam FC Purmerend op een 1-2 voorsprong. ‘Na rust was het slechtste wat ik gezien heb gezien bij Bergen. Ik ervaarde dit als een offday.’

Sporting S – Knollendam 1-1
In eigen huis behaalde Sporting S een gelijkspel tegen Knollendam. ‘Het was zwaarbevochten, het kon beide kanten op. Zij waren zoals verwacht iets sterker. Zij kregen kansen, maar wij aan het einde ook’, zei Milton Macnack na afloop. Nadat Stijn Ruijgrok in de tiende minuut de score had geopend wisten de bezoekers in de veertiende minuut de gelijkmaker te maken. ‘Het was een fysieke wedstrijd. De jongens hebben goed gevoetbald.’

Alcmaria Victrix – WSV’30 4-2
In eigen huis won Alcmaria Victrix met 4-2 van WSV’30. Namens de Alkmaarders kwamen Salah Aafar, Kevin Floor, Dimaggio Senchi en Rory Weisscher tot scoren. Halverwege ging de ploeg met 2-0 aan de leiding. ‘In de eerste vijftien minuten na rust waren we het een beetje kwijt. Uit het niets scoorden we de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld’, zei Lance Verhagen na afloop. ‘Zij probeerde nog wat maar werden amper gevaarlijk. Uiteindelijk werd het 4-1 en maakten zij nog een late treffer, maar we hebben de wedstrijd netjes uitgespeeld.’

Rood Wit Zaanstad – Zeevogels 4-2
Op bezoek bij Rood Wit Zaanstad beleefde Zeevogels een teleurstellende middag. ‘Wij zijn vandaag afgetroefd op agressie en scherpte. De doelpunten vielen te gemakkelijk. Positief is dat we net als vorige week na zeventig minuten nog wel konden aanzetten en in de laatste twintig minuten weer twee doelpunten maken’, zei Sven Vermeeren na afloop. ‘Al was de wedstrijd toen al gespeeld.’ De Egmondse doelpunten vielen via Mike Twisk en Nick Dekker.

Westzaan – De Rijp 1-4
Op bezoek bij Westzaan boekte De Rijp een 1-4 overwinning. ‘Een goede eerste helft waarin we zeker drie keer meer moesten scoren. Door een verdwaald afstandsschot werd het 1-2. Na rust was het rommelig, het was gespeeld. De tegenstander heeft geen kans gehad.’ zei Peter van der Zwaan na afloop. Namens De Rijp kwamen Nick Visser, Mickey Hoffs (2x) en Jos Schrama tot scoren.

Zaandijk – Duinrand S 3-1
Op bezoek bij Zaandijk ging Duinrand S met 3-1 onderuit. ‘We begonnen goed en zij werden door goed samenspel onder druk gezet.’ zei Martin Rood. Op aangeven van Daan Hopman opende Teun Louter de score. De thuisploeg boog de achterstand daarna om en won met 3-1. ‘De 3-1 viel een kwartier voor tijd en toen was het gespeeld. Desondanks hebben we goed gespeeld.’