SCHERMERHORN - De allereerste keer dat de Schermer derby tussen Sporting S en SSV in de vierde klasse werd gespeeld heeft dat een zege voor de ploeg uit Schermerhorn opgeleverd. Een verdiende overwinning aangezien Sporting S op een zwaar bespeelbaar veld de beste kansen kreeg waarvan er twee werden benut. SSV scoorde ook tweemaal, maar aangezien er daarvan één werd afgekeurd, volgens een ieder met een geel-lauw hart onterecht, waren de druiven na afloop zuur voor de ploeg uit Stompetoren.

Behalve de afgekeurde goal ontving SSV ook een handvol gele kaarten en werd trainer Arnold de Block na de afgekeurde treffer met rood langs de kant gestuurd. Of de beslissing van de arbiter al dan niet terecht was gaf het ook goed weer wat de strijd deed met SSV. Beide teams leverden immers strijd op het zware veld, maar bij SSV sloeg dit vaak om in frustratie.

Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat de ploeg vrij kansloos was in Schermerhorn en het eigenlijk een wonder was dat het na de eerste 45 minuten nog 0-0 was. Zo kopte Nick van Saase tot twee keer aan toe de bal op de lat en schoot Arnik Spooren in kansrijke positie net naast. SSV kon er niet veel anders tegenover stellen dan een schotpoging van Christiaan Dolk die makkelijk werd gekeerd door keeper Koen van Etten.

Na de rust werd de wedstrijd op curieuze wijze opengebroken want met een man bij de eerste paal en keeper Jeffrey Dolk op de lijn was het eigenlijk een wonder dat de corner van Thomas Konijn rechtstreeks het doel in ging. De voorsprong was weliswaar terecht, maar vijf minuten later leek SSV na een vlot lopende aanval op gelijke hoogte te komen. Johan Dewus verzond een lange bal op Camiel van der Streek die de bal voorgaf op de vrijstaande Sahin Yildirim. Laatstgenoemde scoorde en de scheidsrechter wees ook naar het midden, maar besloot op het laatste moment toch in conclaaf te gaan met de assistent-scheidsrechter van Sporting S. Op zijn advies werd het doelpunt alsnog afgekeurd wat voor een hoop woede en frustratie zorgde aan SSV-zijde. Doelpuntenmaker Yildirim was na afloop dan ook niet te spreken over het voorval. 'Dit was in de verste verte geen buitenspel. ik bleef zelfs bewust een meter achter Camiel en dan vlagt zo een man het zomaar af, maar nog schandaliger is dat de scheidsrechter er in mee gaat.'

Sporting S besliste het duel vervolgens een kwartier voor tijd toen de bal via Konijn voor de voeten van invaller Lars Insing kwam. Met de punt van zijn schoen lepelde hij de bal over Dolk heen wat zorgde voor dolle vreugde aan Schermerhornse kant. Met de vierde zege in zicht ging de thuisploeg in het laatste kwartier nog wel slordig spelen, en werd het nog even spannend toen Raymond Brandsma vijf minuten voor tijd vanaf de strafschopstip voor de 2-1 zorgde. Sporting S wist de zege echter over de streep te trekken. 'Dik verdiend', aldus doelpuntenmaker Insing. 'We maken het ons zelf nog moeilijk in het laatste kwartier, maar als je naar de kansen kijkt en de strijd die we geleverd hebben valt hier niets op af te dingen.'

Overigens stond de wedstrijd als thuisduel voor SSV geprogrammeerd, maar in goed overleg werd besloten om de derby om te draaien. SSV en Sporting S treffen elkaar weer op zaterdag 14 maart 2020 in Stompetoren.

Sporting S - SSV 2-1 (0-0)
55. Konijn 1-0
76. Insing 2-0
85. Brandsma (pen.) 2-1

Foto's: DP Sportfotografie