BLOKKER – Na de 4-1 zege op WBSV slaagde Sporting S er niet in om de tweede bekerwedstrijd te winnen. Tegen De Blokkers, dat een klasse hoger acteert, zorgde het spel echter wel voor tevredenheid bij de ploeg uit Schermerhorn.

Het is misschien een bijzondere conclusie na een nederlaag, maar het spel was wel degelijk reden voor optimisme. Aangezien er een klasse verschil zit tussen De Blokkers en Sporting S was het geen verrassing dat de ploeg uit Blokker een veldoverwicht had en meerdere kansen wist te creëeren. De manier waarop de ploeg uit Schermerhorn zich presenteerde. ‘Het spel was goed. We probeerden vast te houden aan onze spel discipline en dat ging goed. Er zat een lijn in, ik ben tevreden.’ reageerde trainer/coach Milton Macnack na afloop.

In het duel waarin Sporting S acht spelers moest missen wist De Blokkers, nadat er meerdere kansen werden gemist, na een half uur via Davey Jansen op een verdiende 1-0 voorsprong te komen. De nummer tien van de ploeg uit Blokker wist een penalty koelbloedig door het midden raak te schieten. Ook in het tweede bedrijf begon de gastheer, die op papier de uitploeg was, weer voortvarend. Nadat twee inzetten op het houtwerk eindigden en één schot naast ging was het Fabian Juan die de score verdubbelde door bij de tweede paal binnen te tikken. Het was de definitieve beslissing in het bekerduel waarin De Blokkers liet zien nog altijd sterk te kunnen spelen. Aan de andere kant wist Sporting S zowel voor als na rust zich op de vijandige helft te melden, maar een verandering in de stand kwam er niet.

Na twee van de drie bekerduels heeft Sporting S drie punten. Zondag 16 september neemt de ploeg de formatie van Macnack het op tegen RKEDO.

Sporting S – De Blokkers 0-2 (0-1)
32. 0-1 Davey Jansen
49. 0-2 Fabian Juan

Sporting S: Van Etten. Mantel, F. Konijn, N. Van Saase, Plugboer. T. Konijn (Kaandorp), Jonk, Ruijgrok. K. Van Saase (De Vries), Vendel, J. Konijn.

De Blokkers: T. Hommersen. Kandhai (Duin), De Bruijn, El Guennouni (Krijgsman), J. Hommersen. De Wit, Fennis, Mulder. Nelen, Juan (Penning), Jansen.