REGIO – In de Vierde Klasse B van het zondagvoetbal heeft Sporting S tegen concurrent Duinrand S de eerste competitiezege behaald. Ook Alcmaria Victrix en De Rijp wonnen. Zeevogels ging onderuit.

Duinrand S – Sporting S 2-5
In Schoorl boekte Sporting S de eerste zege van het seizoen. ‘We hebben goed gevoetbald. Je merkt dat we jongens terug hebben van blessures. Iedereen moet weer voor zijn plekje scoren’, zei Milton Macnack na afloop. In de eerste helft opende Lars Insing de score, waarna Duinrand S door een eigen doelpunt op gelijke hoogte kwam. Nog voor rust scoorde Van Saase de 1-2. Diezelfde Van Saase zag een penalty gekeerd worden door Dick Blokker.

In het tweede bedrijf liep Sporting S via Lars Insing, Nick van Saase en Kris van Saase uit naar 1-5, waarna Teun Louter de 2-5 maakte. ‘Wij waren niet best. Onzorgvuldig, niet scherp en niet geconcentreerd. Zij waren wel scherp’, zei Martin Rood na afloop. ‘Drie of vier van de doelpunten kwamen door persoonlijke fouten. Ik had er meer van verwacht.’

Westzaan – Alcmaria Victrix 1-3
Alcmaria Victrix schoot op bezoek bij Westzaan ijzersterk uit de startblokken. Dankzij Rory Weisscher, Nick Kleefman (vanaf zo’n 25 meter) en Dimaggio Senchi gingen de Alkmaarders na twaalf minuten al met 0-3 aan de leiding. ‘Toen bloedde het dood. Na rust was het slecht’, zei Patrick de Vries na afloop. ‘Zij kregen ook weinig kansen.’ Dertien minuten voor tijd maakte de gastheer de 1-3. ‘Daarna gebeurde er niets meer. Ik ben blij dat we zo snel afstand hebben genomen.’

De Rijp – SV Rood Wit Zaanstad 5-1
Tegen SV Rood Wit Zaanstad boekte koploper De Rijp een 5-1 zege. Drie minuten voor rust opende Wesley Rollman de score. Twee minuten later was het Menno Meijland die de 2-0 maakte. Na een uur spelen scoorde de bezoekers de aansluitingstreffer. Nick Visser zorgde met een hattrick voor de 5-1 eindstand. ‘We zijn geen moment in de problemen geweest. Ook na de 2-1 niet’, zei Peter van der Zwaan.

Na een uur spelen kreeg Rood Wit Zaanstad een rode kaart. Tien minuten voor tijd stond de ploeg met negen man. Stijn Deitmers kreeg na een reactie op een beslissing van de scheidsrechter rood.

Saenden – Zeevogels 4-2
Tegen Saenden had Zeevogels een valse start. ‘Na twee minuten roeide keeper Stan Zwartkruis vol hun spits onderuit. Een terechte penalty én dus 1-0 achter’, zei Sven Vermeeren. Dat sterkte Saenden in het druk zetten en de Egmonders durfden daar niet onderuit te spelen. ‘Toch kregen we de beste kans van de wedstrijd. maar helaas miste Jeffrey Kruijff op aangegeven van Jay Herman volledig de bal. Daarna scoorden zij met een geplaatste schuiver van een meter of 25 de 2-0’, vervolgde Vermeeren. Na de 3-1 van Jay Herman had Zeevogels nog een paar momenten om echt weer in de wedstrijd te komen. ‘Maar na de 4-1 was het gespeeld.’ De 4-2 viel via Mike Twisk.