KOOG AAN DE ZAAN – Kolping Boys heeft de negatieve spiraal niet kunnen doorbreken. Voor de zevende wedstrijd op rij slaagde de ploeg er niet in om een overwinning te behalen. Tegen KFC wist het van een 2-0 achterstand terug te komen. Desondanks eindigde de wedstrijd voor de Oudorpers zonder punten, 4-2.

De ploeg van coach Marc de Wilde verloor de afgelopen drie competitiewedstrijden. Het zorgde ervoor dat het treffen met de ploeg uit Koog aan de Zaan als ‘sleutelduel’ kon worden bestempeld. “We wisten inderdaad dat KFC een gaatje kon slaan wij winst. Maar we zijn ervaren genoeg om hier mee om te gaan. Dit had absoluut geen invloed op het spel” aldus Patrick de Vries, doelman bij Kolping Boys. “Zij krijgen vier kansen en dat worden vier doelpunten. We komen door fouten 2-0 achter en trekken dit met goed spel recht voor de rust”. Beiden treffers kwamen via Jochim Berkhout.

De Vries: “Dit gevoel wilde we meenemen in de tweede helft, maar dat lukte niet helemaal. Na twee goede kansen voor ons scoren zij uit een counter de 3-2. Zij leunde daarna achterover en wij kwamen er niet doorheen. In de laatste minuut valt uit een counter de 4-2”.

Door de zoveelste uitglijder houdt de sportieve malaise aan voor Kolping Boys, dat inmiddels is afgezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Alleen stadsgenoot Alkmaarsche Boys staat lager, al is dat op doelsaldo. “We zijn ons er donders goed van bewust dat we er slecht voor staan. We trainen en werken hard om hier uit te komen. We gaan voor de volle negen punten voor de winterstop. En dat is zeker niet onmogelijk” besluit de doelman.