ALKMAAR - De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren in de Kerstvakantie diverse activiteiten voor de jeugd en jongeren in Alkmaar. Op het programma staan onder andere sportinstuiven, zaalvoetbaltoernooien, winter bootcamps, NERF battles en een freerun instuif. Ook diverse Alkmaarse sportverenigingen organiseren open lessen. Het complete aanbod staat op www.alkmaaractief.nl, via deze site kunnen de kinderen zich ook aanmelden.

De sportinstuiven zijn er voor de allerkleinsten tot 5 jaar (dreumesinstuif in De Meent, 7 januari, € 4,-) en voor de oudere kinderen tot 12 jaar (sportspektakels op 28 december in sportcomplex Oosterhout en 30 december in De Meent, € 3,50). Op 29 december kan iedereen van 6 tot 18 jaar meedoen met een gratis winterbootcamp bij wijkcentrum De Rekere tussen 10.30 en 14.00 uur. Wie van zaalvoetbal houdt kan op 30 december (sportcomplex Oosterhout), 31 december (sporthal Alkmaar-Noord) of 3 januari (wijkcentrum De Oever) gratis meedoen aan een leuk toernooi. Op 6 januari wordt in sporthal Hoornse Vaart een NERF battle georganiseerd voor kinderen van 8 tot 13 jaar (€ 1,-) die in twee groepen met elkaar de strijd aangaan. Wie van freerunnen houdt kan zich 6 januari (€ 2,50) 's middags uitleven in de sportzaal van ontmoetingscentrum De Rietschoot.

Voor alle activiteiten geldt dat je je van te voren dient in te schrijven, dit kan via www.alkmaaractief.nl. Op deze site staan ook de exacte aanvangstijden per leeftijdscategorie. Bovendien vind je hier het aanbod aan open lessen en proeflessen van Alkmaarse sportaanbieders, waar je ook in de kerstvakantie (vaak gratis) aan mee kan doen.