ALKMAAR - Sport Vitaal is de sportstimuleringsafdeling van Alkmaar Sport die zich met haar aanbod richt op volwassen sporters. Daar waar veel sportverenigingen een zomerstop hanteren, organiseert Sport Vitaal ook een programma voor hen die in de zomervakantie in beweging willen blijven. Sporten die onder andere op het programma staan zijn zomerzumba, yoga, wandelen, fietsen, zwemmen, petanque en wandelvoetbal.


Sport Vitaal richt zich met haar sportaanbod op de Alkmaarse 50+’er. Gedurende het jaar wordt een breed pakket aan sport aangeboden op meer dan 20 locaties in Alkmaar. “Doordat onze sportleraren gespecialiseerd zijn in werken met de doelgroep weten zij hun les goed aan te passen naar het niveau van de individu. Ik wil wel benadrukken dat de lessen beslist niet zoetsappig of rustig zijn. We bieden een passende sport voor iedereen, van een rustige yoga les in de ochtend tot een actieve sport- en spelles in het avond of weekend voor deelnemers die overdag aan het werk zijn. Als je wat ouder wordt is het belangrijk dat je blijft bewegen en het is dan ook gezond om je eigen grenzen daarbij goed in de gaten te blijven en laten houden.” De reguliere sportgroepen stoppen in de zomerperiode, maar voor wie door wil sporten is een speciaal programma samengesteld.


Reserveren en meer informatie
Het complete (zomer)aanbod is te bekijken en reserveren via www.alkmaarsport.nl/vitalezomer. Bij vragen kan men contact opnemen met de medewerkers van Sport Vitaal via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur via 0628510517.