ALKMAAR - Vorig jaar startte de buurtsportcoach van de gemeente Bergen, Elles Kraakman, met een nieuw sportevenement voor de jeugd in de zomervakantie: Beachfun op het strand. De eerste editie was direct een groot succes. Vandaar dat er dit jaar een vervolg komt op dit sportevent. Inschrijven is nu al mogelijk via e.kraakman@alkmaarsport.nl.

Speciaal voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar worden op drie verschillende dinsdagmiddagen in de vakantie diverse sportactiviteiten georganiseerd op het strand van Bergen, Egmond en Camperduin. De begeleiding is in handen van ervaren instructeurs en trainers van lokale sportverenigingen uit de gemeente Bergen. Zij dagen de jeugd uit om mee te doen aan verschillende sporten als mountainbike, beachtennis, beachyoga en beach hand- en honkbal. Het programma is elke Beachdag weer anders. “Het mooie hieraan is dat een kind ook kennis kan maken met wat minder voor de hand liggende sporten. Misschien is een kind uiteindelijk zelfs zo enthousiast dat het besluit om een bepaalde sport vaker te willen beoefenen!” aldus Kraakman.

De eerste Beachfun vindt plaats bij paviljoen Blooming Beach (afgang Zuid) in Bergen aan Zee op dinsdag 8 augustus. Voor de tweede Beachfun kun je op dinsdag 15 augustus terecht in Egmond aan Zee, afgang Noord. De laatste Beachfun wordt gehouden op het strand van Camperduin, De Lagune, op dinsdag 22 augustus.

Deelnamekosten bedragen € 4,- per middag, aanmelden kan tot 1 augustus per mail via e.kraakman@alkmaarsport.nl. Alle ouders zijn uiteraard van harte welkom om te komen kijken onder het genot van een drankje op het paviljoen, of om gezellig mee te doen.