ALKMAAR - Stichting Sport-Z start dinsdag 20 september met een sportcarrousel voor volwassenen met een visuele beperking. Gedurende 10 weken proberen zij vijf verschillende sporten uit bij sportaanbieders in Alkmaar en de directe omgeving. Op het programma staan onder andere goalball, handboogschieten, spinning, zwemmen en yoga. Er zijn nog plekken vrij, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.sport-z.org/sportcarrousel of 06-34168901.

De gemeente Alkmaar zet met haar Maatschappelijk Sportakkoord ook in op inclusief sporten, waarbij het voor alle doelgroepen mogelijk moet zijn mee te doen. Sport-Z geeft invulling aan deze ambitie met het project ‘sportcarrousel’ waarbij gedurende tien weken vijf verschillende sportaanbieders worden bezocht. “We vullen het project voor diverse doelgroepen in en in september starten we met een groep in samenwerking met Oogvereniging Nederland.

We bezoeken diverse sportlocaties waardoor je niet alleen kennismaakt met de activiteit, maar ook sfeer kan proeven bij de vereniging. Eigenlijk willen we gewoon plezier hebben en elkaar ontmoeten staat ook centraal,” aldus Jelle Zuijdam, sportcoördinator bij Sport-Z. Voor deze editie van de sportcarrousel worden ook nog vrijwilligers gezocht die de deelnemers willen begeleiden. Aanmelden als deelnemers of begeleider (deelname is gratis) kan via www.sport-z.org/sportcarrousel.

De activiteiten vinden voornamelijk plaats op de dinsdagavond, maar bijvoorbeeld het handboogschieten vindt plaats op donderdagochtend. Heeft u vragen naar aanleiding van het project dan kunt u contact opnemen met Jelle Zuijdam, via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901.