ALKMAAR - Stichting Sport-Z start vrijdag 10 maart met een sportcarrousel voor 50+'ers in Alkmaar-West. Gedurende 10 weken proberen zij vijf verschillende sporten uit in de eigen wijk. Op het programma staan yoga, gym, jeu de boules, walking football en wandelfitness. De eerste twee keer wordt op vrijdagochtend gesport, daarna vinden de lessen op wisselende locaties en tijden op de maandagochtend plaats. Er zijn nog plekken vrij voor dit gratis kennismakingsaanbod, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Jelle Zuijdam, via j.zuijdam@sport-z.org of 0634168901.

De maatschappelijk sportregisseur van Sport-Z probeert samen met de sportregisseur van Alkmaar-West en Sport Vitaal de beweegbehoefte van de inwoners in De Hoef in kaart te brengen. Een sportcarrousel is een laagdrempelige manier om in korte tijd met meerdere sporten kennis te maken. "We bezoeken diverse sportlocaties in de wijk, waardoor je niet alleen kennismaakt met de activiteit, maar ook sfeer kan proeven bij de sportaanbieder en kennis kan maken met de trainers. Eigenlijk willen we gewoon plezier hebben in bewegen en elkaar ontmoeten staat ook centraal," aldus Jelle Zuijdam, maatschappelijk sportregisseur van de gemeente Alkmaar.

Heeft u vragen naar aanleiding van het project dan kunt u contact opnemen met Jelle Zuijdam, via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901. Kijk voor de exacte data, locaties en tijden op www.sport-z.org/sportcarrousel.