ALKMAAR - Alkmaar Sport en Holland Sport organiseren deze kerstvakantie een actief sportprogramma voor de jeugd tot 18 jaar. De aftrap is op woensdag 27 december in De Meent Bauerfeind, waar kinderen drie dagen lang hun favoriete sport kunnen uitproberen. Hekkensluiter is de Decathlon Family Experience op 7 januari, een evenement waarbij de jeugd kennis kan maken met ijssporten als ijshockey, boogschieten en estafette in de ijshal van De Meent Bauerfeind.

Sporten in Kooimeer/Overdie

Rugby trainer Tijmen Vader geeft op 28 december een rugby clinic in de gymzaal van de Kardinaal de Jong aan de Amalia van Solmsstraat. Deze clinic duurt een uur. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar zijn welkom van 13.00-14.00 uur. Van 14.15-15.15 uur is het de beurt aan de jeugd van 13 tot en met 18 jaar. Deze activiteit is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want VOL = VOL!

Op donderdag 4 januari organiseert Alkmaar Sport van 12.00-16.00 uur een Sportspektakel in Sportcomplex Oosterhout. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar zijn uitgenodigd om een hele middag te komen klauteren en klimmen op de luchtkussens en mee te doen aan verschillende gratis sportclinics als volleybal, handbal, korfbal en tafeltennis. De toegang bedraagt € 1,- per persoon, betaling geschiedt aan de deur. Begeleiders hebben gratis toegang.

Tijdens het ‘Voetbal event’ in het Sportcomplex Oosterhout kun je onder andere je snelheid meten met een speedmeter, mikken op een puntendoek, een wedstrijd pannavoetbal, paaltjesvoetbal, rokjesvoetbal of bankenvoetbal spelen en meedoen aan een mini competitie. Het Voetbal event is bestemd voor jeugd van 12-18 jaar en vindt plaats op 5 januari van 12.00-15.00 uur. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Activiteiten in De Meent Bauerfeind

Drie dagen achter elkaar je favoriete sport uitproberen? Dat kan tijdens de kerstvakantie in De Meent Bauerfeind. Van woensdag 27 december tot en met vrijdag 29 december kan de jeugd van 6 t/m 12 jaar voor in totaal € 10,- per persoon een keuze maken uit kunstrijden, schermen, trampolinespringen, handbal en e-Sports. Aanmelden kan via www.alkmaarsport.nl/vakantiesportactiviteiten.

Vrijdag 5 januari staat de populaire Dreumesochtend op het programma. Van 10.00-12.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 5 jaar lekker spelen, ravotten en spelletjes doen in de Topsporthal van De Meent Bauerfeind. Nieuw is de knusse babyhoek. De entree kost € 4,- per kind bij inschrijving vooraf (€ 5,- p.p. aan de deur). Eén begeleider heeft gratis toegang, een extra begeleider betaalt € 1,50.

Voor wie de laatste dag van de kerstvakantie met het hele gezin wil doorbrengen op het ijs, is er de Decathlon Family Experience. Van 13.00 tot 16.30 uur kunnen bezoekers onder enthousiaste begeleiding van Decathlon trainers op laagdrempelige wijze sporten als ijshockey, boogschieten en estafette op het ijs ervaren en beleven. Voor deelname aan deze activiteiten is een toegangskaartje tot De Meent Bauerfeind voldoende, er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Sportspektakel in De Rijp en Obdam
Op 28 december vindt het Sportspektakel in Sporthal De Oosterven in De Rijp plaats. Naast springen en spelen op grote luchtkussens kunnen kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding meedoen aan diverse gratis sportclinics. Van 10.00-12.00 uur is het Dreumesochtend voor kinderen van 1 t/m 5 jaar. Van 13.00-16.00 uur is het spektakel geopend voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De entree voor kinderen van 1 t/m 5 jaar bedraagt € 4,50 p.p. (€ 5,50 p.p. aan de deur), voor kinderen van 6 t/m 12 jaar bedraagt de toegang € 5,- p.p. (€ 6,- p.p. aan de deur).

Voor het eerst organiseert Holland Sport een Sportspektakel in Obdam. Locatie is Sporthal De Stap. Op 29 december kunnen dreumesen van 10.00-12.00 uur komen sporten tijdens de Dreumesochtend, van 13.00-16.00 uur zijn kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar welkom. Zij kunnen naar hartenlust klauteren op de luchtkussens en deelnemen aan gratis sportclinics. De kosten van dit Sportspektakel zijn gelijk aan die van het Sportspektakel in De Rijp.

Begeleiders hebben gratis toegang tot beide Sportspektakels.