ALKMAAR - Haast traditie getrouw werd afgelopen zondag de sluitingsrit verreden van deze wielervereniging.

Tijdens het middagprogramma werd teruggekeken op het afgelopen jaar met hoogte punten en minder makkelijke momenten.

Na een snelle rit door de provincie werd de ploeg ontvangen op de wielerbaan en werd tijdens een uitgebreide lunch ondermeer de alom begeerde fretancup© 2022 uitgereikt aan Steven Heshusius.

Deze renner heeft naast verschillende tijdritten ook de Nederlandse titel in de wacht gesleept. Dat leverde hem ondermeer een record aantal punten op en mag hij deze voor een jaar op de schoorsteen mantel zetten.

We kunnen stellen dat de groep groeiende is en met een aantal van 26 renners moet een redelijk programma kunnen worden gereden in 2023.
Bekijken we deze dan staat natuurlijk Tour Lasalle en Hel van Petten erop. Daarnaast wordt er een meerdaagse in België gereden.

Enkele renners hebben aangegeven door te willen groeien en zijn mogelijk geschikt voor de regioploeg Noord-Holland, die het mogelijk maakt enkele mooie klassiekers te kunnen rijden.

Maar eerst wordt er even rust genomen en kiezen enkelen voor de baan of het strand. Medio februari wordt de draad weer opgepakt en gaan de mannen weer op pad.

Het begeleidingsteam wordt uitgebreid met Tom van Hemert (ploegleider) en Jeroen Koning (ass. ploegleider). Daarnaast is er een samenwerkingsverband met verschillende partners, zoals cycling advice FRETAN.NL© voor persoonlijke begeleiding, het CYCLINGLAB ASD© voor testen en de BIKEFITTER uit Limmen voor juiste zit op de fiets.

Op de baan wordt met ingang van 7 november de training hervat voor volwassenen. Voor meer info zie: www.alcmaria-victrix.nl (mededelingen)