AMSTERDAM – De heren van Alkmaar Guardians zijn het nieuwe jaar teleurstellend begonnen. De basketballers speelden tegen Harlemlakers 3 een slechte wedstrijd en liepen tegen een forse nederlaag aan, 77-43.

Tegen het derde team van Harlemlakers waren drie spelers afwezig in verband met blessures waardoor vooral lengte onder het bord werd gemist. Dit was te merken aan de vele rebounds die te gemakkelijk werden weggegeven. In het eerste kwart bleef de schade beperkt tot 19-15.

Aanvallend had Alkmaar Guardians moeite in het tweede kwart, waardoor de Amsterdammers met een ruime voorsprong (37-21) de rust in gingen. Ook na rust liep de aanval niet goed en via 58-32 liepen de Amsterdammers uit en kon de achterstand niet meer ingelopen worden. Eindstand 77-43.