DEN HAAG - De nacompetitie heeft voor Kolping Boys slechts één ronde geduurd. De Oudorpse ploeg van trainer Rob Klanker ging op bezoek bij TAC '90 in Den Haag met 4-3 onderuit en blijft zodoende ook komend seizoen eersteklasser.

Op basis van de tweede helft van het seizoen was Kolping Boys zeker kansrijk op Sportpark De Verlichting in de Hofstad, maar door een uitermate zwak begin liep men al snel achter de feiten aan. De Oudorpers leverden de bal te makkelijk in en stonden defensief te schutteren waardoor binnen een kwartier Laari, Barradas en El Osrouti het net achter keeper Mike de Vries vonden. Kolping Boys wist zich echter wonderbaarlijk snel te herstellen en streed voor wat het waard is. Door een rake kopbal van Thomas Menu en een treffer van Dennis Konijn was de ruststand ineens een stuk draaglijker: 3-2. Het duel werd nog wel enige tijd onderbroken door scheidsrechter Tiesinga na ongepaste teksten vanaf de kant.

Na de rust ging het overwicht van Kolping Boys voort en aanvoerder Amine Ouaziz tekende zelfs voor de gelijkmaker vanaf de strafschopstip. De gasten leken de Hagenezen op de knieën te krijgen en misten nog een aantal goede mogelijkheden. Drie minuten voor tijd viel de bal via Agsoy aan de andere kant wel in het doel en spatte de promotiedroom voor Kolping Boys uiteen.