REGIO – Tegen FC Uitgeest is eersteklasser AFC’34 er niet in geslaagd om punten te pakken. Ook tweedeklassers HSV en De Foresters gingen onderuit.

AFC’34 – FC Uitgeest 0-2
‘De tegenstander was effectief vandaag, twee kansen twee doelpunten’, zei Brian Paul Tesselaar na afloop. ‘En wij konden geen potten breken. We speelden bij vlagen best aardig, maar in de eindpass waren we slordig. Hierdoor creëerden we te weinig voorin. We maakten gewoon niet de juiste keuzes vandaag.’

In het eerste bedrijf was het Max Dekker die de score opende. Ook na rust trof Dekker doel en besliste zo het duel.

De Zouaven – HSV 3-1
In Grootebroek ging HSV met 3-1 onderuit. ‘Het was op zich niet eens zo slecht. Zij scoorden op de voor ons verkeerde momenten’, aldus Edwin Veenstra. ‘We hebben zo’n vier à vijf kansen gehad die er niet in gingen.’

Bij een 3-0 achterstand deed HSV wat terug. Het was Jelle Stam die voor de 3-1 zorgde. ‘We gingen erheen met het idee dat alles wat we konden pakken mooi zou zijn meegenomen.’ Uiteindelijk pakte het niets en keerde het zonder punten terug naar Heiloo.

De Foresters – Spirit’30 0-2
Het verhaal dat Edwin Reder na het verloren duel tegen FC Den Helder deed was ook afgelopen zondag van toepassing. ‘Binnen twee minuten kwamen we 0-1 achter en daarna hadden we het onder controle’, aldus de coach. ‘Zij speelden de lange bal en waren fysiek.’

De grootste kans was voor Youri Warmenhoven. ‘Hij kon eerst een kopje koffie drinken voor hij schoot. Maar hij schoot uiteindelijk tegen hun doelman aan’, vervolgde Reder. ‘Daarna kregen we nog wat mogelijkheden en zij kwamen er via counters uit. Uiteindelijk was het Spirit’30 dat uit een corner op 0-2 kwam. ‘Na rust speelden wij op hun helft. Er waren meerdere honderd procent kansen, maar hij mocht er helaas niet in.’