AMSTERDAM - In de Keuken Kampioen Divisie hebben de beloften van Ajax en AZ elkaar maandagavond niets toegegeven. Op De Toekomst eindigde het duel in 1-1.

Bij Jong AZ debuteerde keeper Rody de Boer na lang blessureleed, en hij dit met verve. In de eerste helft keerde hij een goede mogelijkheid van Vaclav Cerny en kort na rust was hij opnieuw de redder bij een rebound van Traoré die eerst op de paal had gekopt. Halverwege de eerste helft brak Jeremy Helmer namens de gasten de ban, maar lang bleef die voorsprong niet staan. Hoewel De Boer eerst nog werd gered door de lat bij een poging van Schuurs, daarna een poging van Traoré onschadelijk maakte was hij geklopt toen Noa Lang een voorzet van Cerny kon inkoppen. De 1-1 bleek tevens de eindstand.

Jong Ajax - Jong AZ 1-1 (0-0)
65. Helmer 0-1