BEVERWIJK - Een week na de onvervalste zevenklapper tegen SC Purmerland heeft de zaterdagploeg van Alcmaria Victrix er nog eens een negenklapper overheen gedaan. Op bezoek bij De Kennemers werd niet alleen met 0-9 gezegevierd, maar tevens de tweede periodetitel in de wacht gesleept.


De Beverwijkse hekkensluiter, die na dit seizoen zullen gaan fuseren met SV Beverwijk, was geen partij voor de ploeg van trainer/coach Chihab el Boumeshouli. De Alkmaarders stonden bij rust reeds op een 0-5 voorsprong door twee treffers van Mo Ajnane, een benutte strafschop van topscorer Brahim Bakni en doelpunten van Chakib El Kaderi en Abdel Bakni.

Na de rust ging men onverdroten voort al miste men ook nog twee handenvol met mogelijkheden. Zowel El Kaderi als Abdel Bakni konden hun tweede van de middag maken en ook de invallers Moreno King en Joshua Souisay deden nog een duit in het zakje waabij laatstgenoemde met een bal achter het standbeen langs voor de moosite treffer van de middag zorgde: 0-9.

Met de tweede periodetitel op zak kan Alcmaria Victrix zich opmaken voor de topper tegen koploper Westzaan die komende zaterdag op Sportpark Egmonderhout gespeeld wordt,