ZUNDERDORP - De competitiestart in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal heeft Jong Holland nog geen punt opgeleverd. De ploeg van de nieuwe trainer Carl Ern ging op bezoek bij titelkandidaat HBOK (Het Begon Op Klompen) met 3-0 onderuit.

De Alkmaarders hielden de schade daarmee nog beperkt en daar mocht men vooral doelman Nick Blaauw dankbaar voor zijn. Spits Dennis Kaars, overgekomen van Quick Boys, kwam meerdere keren oog in oog met de goalie. Blaauw kwam daar meerder keren als winnaar uit tevoorschijn, maar moest kort voor rust toch capituleren bij een inzet van Kaars. Daarvoor had laatste man Jonathan Richard de thuisploeg al op voorsprong gebracht.

Na de rust bleef Jong Holland onder druk staan van de thuisploeg, maar wist men de schade te beperken. pas tien minuten voor tijd wist Mostapha El Aamrani, die Sietse Bol een moeilijk middagje bezorgde de eindstand op 3-0 te bepalen.

Jong Holland treft komende zaterdag in eigen huis FC Aalsmeer.