ALKMAAR – Met HFC EDO trof Jong Holland afgelopen zaterdagmiddag een directe concurrent. Het was een mooie gelegenheid om drie belangrijke punten aan het totaal toe te voegen. Daar slaagde de ploeg echter niet in, 0-1.

‘We begonnen niet slecht aan het duel. De eerste grote kans was voor ons’, zei Phuong Nguyen na afloop. Lars Boekel kwam één op één met de keeper, maar schoot te slap in en zag zijn inzet gekeerd worden. ‘Hierna kwam EDO beter in het spel en hadden we het heel lastig’, vervolgde de oefenmeester. Via Amine Ouass kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. In het restant van de eerste helft bleven de Haarlemmers de betere ploeg.

‘Na rust drongen we wat meer aan. We waren alleen niet bij machte om tot echte kansen te komen’, zag Nguyen. ‘Ook toen ze met tien man kwamen te staan hadden we veel de bal, maar strandden we steeds rondom de zestien. Uiteindelijk hebben zij meer en betere kansen gehad.’