NIJMEGEN - Jong AZ leek zondagmiddag voor de vijfde maal op rij gelijk te spelen, maar kwam van een koude kermis thuis. Op bezoek bij NEC kreeg de ploeg van de trainer Koen Stam en Michel Vonk nog twee tegendoelpunten te verwerken met een 3-1 eindstand tot gevolg.

De AZ-beloften begonnen sterk aan de wedstrijd en de openingsgoal van Vince Gino Dekker, uit een assist van Ferdy Druijf, was dan ook zeker verdiend te noemen. Hoewel NEC in de eerste helft aanvallend nauwelijks iets bracht ging men in de tweede helft een stuk opportunistischer spelen en daar had Jong AZ moeite mee. Voormalig AZ-er Rens van Eijden kon vanuit een corner dan ook de gelijkmaker produceren.

Hierna hield Jong AZ goed stand tot Tom Overtoom vanuit het niets ineens kon raak schieten. Nu was het AZ wat weer ten aanval moest en de thuisploeg proiteerde optimaal van de ontstane ruimte toen Paolo Sabak in blessuretijd ook nog de 3-1 maakte.

N.E.C. - Jong AZ 3-1 (0-1)
29. Dekker 0-1
59. Van Eijden 1-1
83. Overtoom 2-1