ALKMAAR - Het was even schoonmaken en op zoek naar een reserve bel, maar toen die hing kon de jeugd van de afgelopen maandagavond aan hun afsluitende wedstrijd beginnen.

De begeleiding moest even aanpoten om alles weer op zijn plek te zetten, maar ook hier maakten vele handen het werk licht. Precies om 18:00 uur werden de eerste rennertjes weggeschoten voor hun tijdrit over de 250 meter. Als je ziet welke progressie zij hebben doorgemaakt, dan maakte het aanwezige publiek daar dan ook een terechte buiging voor.

Verschillende baan disciplines kwamen voorbij zoals, de longest lap, wie kan het langst stil staan cq rijden voordat de bevrijdende bel klinkt. Maar ook de puntenkoers en de onbekende afstand werden netjes afgewerkt.

Het was tevens de laatste wintertraining op de baan georganiseerd door de WV Alcmaria-Victrix en na 2 weekjes rust wordt hoogstwaarschijnlijk begonnen met de wegtraining op het evenementen terrein.

De trainingsstaf is deze winter behoorlijk uitgebreid, door de komst van Wim Bos en Koen de Waard heeft Alcmaria-Victrix er weer de nodige handjes bij.
De opkomst tijdens de trainingen was zeer acceptabel, mede door de komst van nieuwe renners die regelmatig vanuit de clinics, welke trainer Herman Schenk geeft, doorstromen.

Mede dankzij sponsoring van BIORACER© kreeg een ieder na afloop een mooie herinnering aan deze avond.