TILBURG - AZ heeft zich niet voor de derde keer op rij voor de finale van de KNVB-beker weten te plaatsen. De Alkmaarders verloren donderdagavond van Willem II na het nemen van strafschoppen. Voor was het de derde keer dit seizoen dat men niet van de Tilburgers wist te winnen.

In de reguliere speeltijd eindigde men op 1-1. Met een schitterend schot wist Calvin Stengs namens AZ de score te openen. In de tweede helft was het Alexander Isak die met een mooie voetbeweging gelijk wist te maken. Dit bleef het ook in de verlenging al was Kristinsson namens de thuisploeg dichtbij met een bal op de paal.

In de strafschoppenserie ontpopte keeper Wellenreuther zich tot held door achtereenvolgens strafschoppen van Koopmeiners, Til en Van Rijn te keren en nadat Idrissi wel scoorde schoot Johnsen op de paal waardoor de Tilburgse formatie van trainer Adri Koster op 5 mei tegen Ajax mag spelen in De Kuip van Rotterdam.