DEN HAAG - Het oefenduel tussen ADO Den Haag en AZ heeft een nipte overwinning voor de thuisploeg opgeleverd. In het Cars Jeans Stadion misten de Alkmaarders een vracht aan kansen en was een doelpunt van Jonas Arweiler genoeg voor de winst (1-0).

Dat AZ niet scoorde was voornamelijk aan een sterke doelman Zwinkels te danken die al voor rust Svensson, Boadu en Reijnders van het scoren afhield. Daarnaast zag Gudmundsson een poging door Kemper van de lijn gehaald worden. De thuisploeg was twee keer gevaarlijk. Kramer mikte eerst van dichtbij over, maar kort voor rust wist Arweiler met een schot wel het net te bollen.

Doelman Zwinkels ontpopte zich vervolgens ook in de tweede helft tot uitblinker en wist nu pogingen van de invallers Evjen, Druijf en De Jong onschadelijk te maken.