ALKMAAR - AZ heeft zich vlak voor het sluiten van de transferdeadline toch nog aanvallend weten te versterken. De Alkmaarders huren Kamal Sowah van Club Brugge tot het eind van het seizoen.


De 22-jarige Ghanees speelde in zijn jeugd in eigen land voor de Right To Dream Academy. In 2018 dwong hij daar een transfer af naar Leicester City, De Engelse verhuurden hem vervolgens aan Oud-Heverlee Leuven. Met die ploeg promoveerde hij naar de Belgische Pro League. In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau maakte hij vervolgens indruk door in 34 wedstrijden acht keer te scoren en zes assists af te leveren.

Afgelopen zomer nam Club Brugge de Ghanees over van Leicester City voor een recordbedrag van 9 miljoen euro. In Brugge kwam Sowah tot 17 officièle wedstrijden waarvan 5 in de Champions League.

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts laat op de website van AZ weten: “We hebben zorgvuldig gekeken naar een aanvallende versterking. Kamal past in het profiel zoals we voor ogen hadden, met zijn snelheid en diepgang. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar."

AZ zag eerder op de dag Albert Gudmundsson (Genoa), Thijs Oosting (Willem II) en Ferdy Druijf (Rapid Wien, verhuurd) vertrekken.