SINT MAARTEN - Alkmaarsche Boys heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen in 4A. In een door dertien gele kaarten ontsierd duel bleef men bij het laaggeklasseerde Sint Boys op 1-1 steken.

Dat was een forse tegenvaller voor trainer Arjan Huisman van Alkmaarsche Boys die zijn ploeg eerder dit seizoen nog met 7-1 zag winnen van Sint Boys. Zowel Huisman als als zijn collega Lars Haver van Sint Boys zagen dat de warrig leidende scheidsrechter Sio een allesbepalende factor was in het duel door liefst dertien keer geel te trekken, waarvan zes voor Sint Boys en zeven voor Alkmaarsche Boys, en dat terwijl het duel niet eens voortdurend onsportief was. Meerdere kaarten werden dan ook gegeven wegens praten aan beide kanten.

Los van alle kaarten bereikte Alkmaarsche Boys echter ook de ondergrens en speelde ronduit slecht tegen een Sint Boys dat vol de strijd aanging. De enige Boys-speler die wel een ruime voldoende haalde was keeper Ferry Outhoff die een strafschop van Mitchell Ros wist te keren en nog een paar puike reddingen in huis had. Hetzelfde gold overigens voor zijn collega aan de overkant, want het had bij rust ook zomaar 3-3 kunnen staan gezien de kansenverhoudingen. Nu was het 1-0 omdat Dion Ypma in de 38e minuut, op het randje van buitenspel, de score wist te openen.

Alkmaarsche Boys kwam in de 78e minuut op gelijke hoogte via Sofyan Ait Kassi, die vervolgens de bal snel wilde pakken en daarbij per ongeluk de keeper raakte. Voor scheidsrechter Sio het sein om de aanvaller zijn tweede gele kaart te tonen. Met tien tegen elf lukte het Alkmaarsche Boys vervolgens niet om er nog meer uit te slepen.

Alkmaarsche Boys blijft zodoende derde staan en gaat komende zondag op bezoek bij koploper Con Zelo.