ALKMAAR - Nu alle protocollen zijn herzien start Sport Vitaal vanaf 15 februari weer met het aanbieden van een sportaanbod in de buitenruimten. Bij de buiten beweeglessen ‘Outdoor 50+’ worden op vier locaties in Alkmaar, zowel overdag als in de avond, activiteiten aangeboden. Bij sportcomplex Oosterhout kan doordeweeks in de ochtend gesport worden met de instructeurs die gewoonlijk een sportaanbod in het sportcomplex organiseren. Uiteraard wordt rekening gehouden met de maximale groepsgrootte en overige richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM.

“Het sportaanbod van Sport Vitaal ligt al vanaf half december volledig stil. Dit betreft toch zo’n 1100 sporters per week voor wie het beweegaanbod niet doorgaat. Iedereen is voorzichtig, maar er zijn ook vragen van mensen die wél willen sporten. Wij willen uiteraard rekening houden met de risico’s die verbonden zijn aan het samenkomen, maar binnen de richtlijnen hebben we een veilig aanbod weten neer te zetten,” aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator Sport Vitaal bij Alkmaar Sport.

Outdoor 50+
Buiten beweeglessen onder leiding van ervaren sportdocenten. Op maandagmiddag (14-15 uur) in Park de Oude Kwekerij (Bergermeer), dinsdagavond (19-20 u) in Park Rekerhout, woensdagavond (19-20 u) in Park de Hout en vrijdagmiddag (12.30-13.30 u) in Park Oosterhout. Voor deelname schaf je een strippenkaart aan (40 euro voor 8 lessen). Een gratis proefles kan je aanvragen via sportvitaal@alkmaarsport.nl of 0628510517 (ma t/m do van 9.00-12.00 u bereikbaar).

Personal training Oosterhout
Omdat er binnen niet gesport mag worden gaan de sportinstructeurs Hilmi en Nuray buiten met deelnemers aan de conditie werken. Op maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur wordt in drie tijdsblokken gesport, maximaal met twee personen tegelijk. Aanmelden voor de week van 15-20 februari kan telefonisch, via 0628510517 (ma t/m do van 9.00-12.00 u bereikbaar). Voor de weken erna hangt er een intekenlijst bij de sportlocatie.

Meer informatie over het actuele sportaanbod vindt u op www.alkmaarsport.nl/sportvitaal.