ALKMAAR - Op woensdag 16 januari organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met de Alkmaarse Schaakvereniging De Waagtoren een schaaktoernooi in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar.Om 13.00 uur start de eerste editie van dit schitterende schaaktoernooi op een prachtige locatie. Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen die strijden om de felbegeerde‘schaakbokaal’. Iedereen met een Elorating tot 1500 mag deelnemen aan het toernooi. Van huiskamerschakers tot clubschakers. De kosten om deel te nemen aan het schaaktoernooi zijn gratis.

Schaaktrainingen
Voorafgaand aan het Sport Vitaal Schaaktoernooi worden er op 10 december in wijkcentrum Daalmeer, op 12 december in Overdie Ontmoet, op 13 december in de openbare bibliotheek Alkmaar Centrum en op 14 december in wijkcentrum De Rietschoot gratis schaakclinics georganiseerd. Onder leiding van gediplomeerde schaaktrainers hebben de deelnemers de mogelijkheid om hun kennis en niveau bij te spijkeren, zodat er tijdens het toernooi op 16 januari goed gepresteerd kan worden. De clinics vinden plaats van 14:00 uur tot 16:30 uur. De clinic in Overdie Ontmoet is van 19:30 tot 21:00 uur. Overigens is deelname aan het toernooi na de schaakclinics is niet verplicht.

Aanmelden
Wil jij je schaaktalent naar een hoger platform tillen en vervolgens laten zien wat je kan op het Sport Vitaal Schaaktoernooi? Meld je dan aan! Er zijn geen kosten verbonden aan de clinics en aan deelname van het toernooi. Om aan te melden voor het toernooi of voor meer informatie kan er contact op worden genomen met Leon Commandeur (L.Commandeur@alkmaarsport.nl).Daarnaast kan je ook kijkje nemen bij het Tata Steel Chess Tournament, een toernooi voor professionals in Theater de Vest.