ALKMAAR - Op vrijdag 17 maart kunnen fietsliefhebbers in Alkmaar zich klaarmaken voor Doortrappen Voorjaarsfietstocht georganiseerd door Sport Vitaal. De deelnemers kunnen tussen 9:30 en 10:00 uur zelfstandig starten vanaf Sportcomplex De Meent voor een ontspannen fietstocht van ongeveer 35 kilometer. Aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl/sportvitaal.

Tijdens de fietstocht, die zowel op een e-bike als op een gewone fiets afgelegd kan worden, kunnen de deelnemers genieten van de prachtige omgeving van Alkmaar. Onderweg wordt er ook gestopt voor een kopje koffie en iets lekkers. Deelnemers kunnen de route zelfstandig of samen met hun fietsgenoten fietsen op hun eigen tempo zonder begeleiding.

Om deel te nemen aan de Voorjaarsfietstocht kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via www.alkmaaractief.nl/sportvitaal voor €6,50. Als dit niet lukt, kunnen zij contact opnemen met Sport Vitaal via sportvitaal@alkmaarsport.nl of bellen naar 06 – 2851 0517.Deelnemers kunnen de route ophalen tussen 09:30 en 10:00 uur bij Sportcomplex De Meent (Terborchlaan 301). Hier ontvangen ze een uitgeschreven knooppuntroute en een GPX-bestand.

Fiets- en wandelkalender
Sport Vitaal organiseert door het jaar regelmatig fiets- en wandeltochten die starten in Alkmaar. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden op www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender. Hier staan ook de inschrijflinkjes per activiteit.

Doortrappen Alkmaar(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.